У Львові найменш доступна оренда житла в Україні: дослідження

У Львові найменш доступна оренда житла в Україні: дослідження
Фото: Freepik

Оренда однокімнатної квартири у Львові становить близько 80% від середньої зарплатні

Оренда однокімнатної квартири у Львові в середньому становить 80% від середньої платні у місті. Це найвищий показник серед усіх обласних центрів України. До Львова наблизилася лише столиця — 78 %, та Полтава — 77%, повідомили у понеділок, 27 листопада.Work.ua результати дослідження.

За даними Work.ua та DIM.RIA, у Львові, порівняно з іншими містами, орендарям доводиться віддавати за оренду житла більшу частку свого заробітку. Середня зарплата у Львові складає близько 18 500 грн, тоді, як середня вартість місячної оренди однокімнатної квартири — близько 14 800 грн, що складає 80% заробітку. Цей показник найвищий з усіх обласних центрів України, найближче до Львова лише столиця — 78 %, та Полтава — 77%.

Також у Work.ua порівняли ціни на оренду з заробітними платами окремих професій. Найбільш проблемним співвідношення плати за квартиру з заробітком виявилось для робітників сфери обслуговування. Для продавців-консультантів та офіс-менеджерів плата за однокімнатну квартиру складає 92% від зарплатні, для касирів — 95%, а для барменів та барист — 96%. Кращим є співвідношення для водіїв та менеджерів з продажу, для них оренда складає близько 60% заробітку, а також для бухгалтерів та менеджерів з роботи з клієнтами — близько 73%.

Найбільш вигідним співвідношення оренди до зарплати виявилось для працівників IT-сфери. Залежно від спеціалізації для них оренда однокімнатної квартири складе від 14% до 25% від заробітку. При цьому львівські айтівці все одно віддають більше, ніж спеціалісти в інших містах. Їх переганяють лише айтівці Києва, для яких оренда коштує від 14,4% до 26% від зарплати.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності