• Головна
  • Новини Львова
  • Львівські айтівці закуплять десять машин для ПвК “Захід” та обладнають їх автоматичними туреллями

Львівські айтівці закуплять десять машин для ПвК “Захід” та обладнають їх автоматичними туреллями

Мобільні вогневі групи. Фото: Львівська ОВА

Проєкт для захисту критичної інфраструктури отримав назву “Мисливці за шахедами”

Львівський ІТ Кластер запустив проєкт “Мисливці за шахедами” для захисту критичної інфраструктури. Айтівці планують закупити десять автомобілей для ПвК “Захід”, обладнати їх необхідними пристроями, зокрема, автоматичними туреллями. Про це повідомив Львівський ІТ Кластер у вівторок, 31 жовтня.

“У вересні цього року Львівщину вперше атакували російські дрони-шахеди… Разом із військовою адміністрацією та військовими було визначено 28 об’єктів критичної інфраструктури, які потребують посиленого захисту. Це важливо для забезпечення безперебійності роботи підприємств та інших закладів критичної інфраструктури”, — додали у ІТ Кластері.

Спочатку айтівці планують закупити, відремонтувати та оснастити десять автомобілів необхідним обладнанням: приладами нічного бачення, тепловізорами, прожекторами та однією автоматизованою туреллю. Вартість першого етапу — майже 12 млн грн.

“Перші п’ять авто вже придбані та проходять ремонт. У найближчі тижні передамо їх військовим ПвК “Захід”. Далі – оснащення та передача наступних п’яти авто. Зокрема, одна з машин буде обладнана автоматичною туреллю з кулеметом”, – зауважує СЕО Львівського ІТ Кластера Степан Веселовський.

За словами Степана Веселовського, автоматична турель самостійно виявлятиме ціль, супроводжуватиме та знищуватиме її. Таке рішення має суттєво підвищити ефективність збиття російських БПЛА.

На другому етапі проєкту ІТ Кластер планує обладнати всі десять машин автоматичними турелями. Вартість цього етапу “Мисливців за шахедами” — близько 14 млн грн.

Проєкт “Мисливці за шахедами” – є частиною ініціативи Львівської ОВА, яка передбачає створення 56 спеціальних мобільних бригад для захисту критичної інфраструктури регіону від атак ворожих БПЛА. До проєкту “Мисливці за шахедами” долучилися близько 50 львівських ІТ-компаній.

Нагадаємо, 25 жовтня Львівська ОВА передала командуванню "Захід" 30 вогневих мобільних груп, які збиватимуть дрони-камікадзе на Львівщині.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності