У міській раді Львова заявили про переслідування водіїв автобусів

Фото: ЛМР

У транспорті розклеїли наліпки з надписом “Тут не поважають військових“

У вівторок, 24 жовтня, біля залізничного вокзалу невідомі розклеїли у автобусах наліпки з надписом “Тут не поважають військових“, повідомила пресслужба Львівської міської ради.

«Ці випадки погано впливають на моральний стан усіх наших водіїв, які, наголошую, перевозять велику кількість людей. А на 29-й маршрут взагалі ніхто із водіїв не хоче виходити. Вважаю це провокаціями, адже ми представили відео цієї ситуації з камер спостереження і водій поніс справедливе покарання щодо своїх дій», – сказав в. о. директора ЛК АТП-1, Сергій Климчук.

Наліпки в автобусах почали розклеювати після скандалу, який трапився у п’ятницю, 20 жовтня. Тоді водій автобуса з маршруту №29 на зупинці «площа Митна» зачинив двері перед військовослужбовцем з ампутованою ногою, який не встиг зайти всередину. За словами свідка події, водій відмовився відкривати двері, сказавши, що час зупинки вичерпаний і довше чекати він не буде.

Після розголосу, який спричинив цей випадок, водія знайшли і покарали, оголосивши йому догану та позбавивши місячної премії. У вівторок, 24 жовтня начальник міського управління транспорту Орест Олеськів пояснив рішення залишити водія на роботі. Мовляв, водій не бачив чоловіка на зупинці, почав рух, і лише після цього люди в салоні почали кричати, аби він став, бо на зупинці – людина без кінцівки. Після цього водій продовжив рух, щоби не створювати аварійної ситуації. Тому водія покарали не за відмову везти військовослужбовця з інвалідністю, а за те, що він не пояснив людям своєї поведінки. Ще один мотив залишити порушника на роботі - брак водіїв громадського транспорту у Львові.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності