Петросян став новим головним режисером “заньківчан”

Петросян став новим головним режисером “заньківчан”

Серед львів'ян він відомий прем'єрою за твором Ольги Кобилянської «Земля»

У національному театрі імені Марії Заньковецької відбувся конкурс на посаду головного режисера, ним став Давид Петросян. Про це йдеться у повідомленні Драмтеатру.

Зазначимо, що народився режисер 13 грудня 1991 року у Вірменії. Наприкінці 1990-х років родина Петросянів переїхала до м. Славутич. Навчався в майстерні Володимира Судьїна у Київському національному університеті театру, кіно і телебачення імені Карпенка-Карого, який закінчив у 2016 році. Також навчався на акторському факультеті в майстерні Олега Шаварського. У 2016 році заснував театр «Practicum». Працював режисером-постановником Київського академічного драматичного театру на Подолі. З листопада 2017 року — режисером Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка.

Довідково: Давид Петросян – український режисер, художник-постановник, автор музичного оформлення та сценограф. Він відомий серед львів'ян прем'єрою за твором Ольги Кобилянської «Земля». Ця постановка стала першою прем’єрою 106-го театрального сезону заньківчан. 

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності