• Головна
  • Новини Львова
  • У Гарнізонному храмі Львова родинам загиблих воїнів вручили ордени “Хрест Героя”

У Гарнізонному храмі Львова родинам загиблих воїнів вручили ордени “Хрест Героя”

У Гарнізонному храмі Львова родинам загиблих воїнів вручили ордени “Хрест Героя”

24-та ОМБр ім. короля Данила одна з перших почала відбивати противника на початку повномасштабного вторгнення Росії

21 жовтня у Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла відбулася панахида за полеглими воїнами 24-ої окремої механізованої бригади імені короля Данила. Після завершення молитви відбулося вручення орденів “Хрест Героя” (посмертно) родинам загиблих Героїв. Про це повідомляють на сторінці інформаційного порталу капеланського служіння “Капеланство. INFO”

На початку молитви до усіх присутніх звернувся отець Тарас Михальчук.

Уже традиційно ми розпочинаємо цей захід спільною молитвою, у якій згадуємо усіх Захисників і Захисниць, які віддали своє життя за волю України. Віримо, що сьогодні вони моляться разом з нами, а їхня пам’ять назавжди залишиться у наших серцях”, – наголосив отець Тарас.

Перед врученням орденів до родин загиблих воїнів звернувся єпископ Джеффрі Марк Монфортон.

“Сьогодні я разом із вами перебуваю у такому певному смутку. Запевняю вас у тому, що усі ваші рідні, які полягли за волю і Незалежність України, завжди перебувають у моїх молитвах”, – зазначив єпископ.

Спільну молитву провадили Джеффрі Марк Монфортон, єпископ-помічник Архиєпархії РКЦ (м. Детройт, США); отець Юрій Чудяк, Синкел у справах духовенства і священичих родин Львівської Архиєпархії УГКЦ; отець Богдан Прах; отець Тарас Михальчук, Голова Центру Військового Капеланства Львівської Архиєпархії УГКЦ, настоятель Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла; отець Андрій Сіданич, священник Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла, капелан Львівської міської ради.

Додамо, 24-та ОМБр ім. короля Данила одна з перших почала відбивати противника на початку повномасштабного вторгнення Росії. Підрозділи бригади вели бої за Попасну, Гірське та Золоте, Лисичанськ та Сєверодонецьк, Комишуваху, Вовчорівку та Соледар, брали участь у звільненні Херсона. Зараз бригада продовжує відбивати українські землі поблизу Бахмута та Горлівки.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності