У Львові родині полеглого прикордонника вручили державну нагороду

У Львові родині полеглого прикордонника вручили державну нагороду

Героя посмертно нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня

Родині полеглого прикордонника Юрія Зілінського із Радехова вручили орден «За мужність».

Про це повідомило Західне регіональне управління Держприкордонслужби.

Зазначається, що старший солдат Юрій Зілінський у складі прикордонної комендатури швидкого реагування Донецького прикордонного загону з грудня 2022 року брав участь у відбитті збройної агресії Росії у Донецькій області.

«В ніч на 9 січня 2023 року противник пішов в наступ за підтримки артилерійського та мінометного вогню, атакував позиції оборонців біля Соледару. Незважаючи на масований обстріл та переважаючі сили противника, Юрій у складі прикордонного підрозділу мужньо тримав оборону визначених рубежів. Врешті, після запеклих боїв, підрозділ змушений був відходити на інші позиції, але противник не припиняв обстріли. Під час маневру Юрій отримав осколкові поранення не сумісні з життям», — йдеться у повідомленні.

Похований Герой-прикордонник у місті Радехів Львівської області. Вдовою стала дружина Олена. Без батька залишилися дві доньки.

Указом Президента України, за особисту мужність і самовіддані дії виявлені у захисті державного суверенітету й територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, героя-прикордонника було нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно). Вручив нагороду доньці загиблого захисника заступник начальника Західного регіонального управління полковник Дмитро Ліщинський.

«Наш Герой з честю виконав свій обов’язок. Він мужньо прийняв бій і слава про нього буде закарбована у нашій пам’яті та історії нашої країни. Ми не забудемо подвиг нашого побратима і робимо усе можливе для наближення Перемоги. Слава нашому воїну!», — зазначив Дмитро Ліщинський .

Нагадаємо, командиру механізованого батальйону 24 ОМБр імені короля Данила Ігорю Ляшенку із Яворова посмертно присвоїли звання Героя України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності