У Львові представили нового капелана міської ради

Фото Духовної величі Львова

Отець Андрій Сіданич є заступником настоятеля Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла УГКЦ

Сесію Львівської міської ради у четвер, 28 вересня, розпочав новий капелан — греко-католицький священник отець Андрій Сіданич. До цього капеланом міської ради впродовж 11 років був Павло Дроздяк.

41-річний отець Андрій Сіданич – заступник настоятеля Гарнізонного храму святих апостолів Петра і Павла УГКЦ у Львові. Військовому капеланському служінню він присвятив останні 12 років свого життя. За цей час священник отримав багатий досвід, щодня опікуючись воїнами та їхніми родинами.

Як повідомила Духовна велич Львова, священник родом зі Львова. Понад 10 років тому він розпочав капеланське служіння в Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, потім служив у Львівському Ліцеї імені Героїв Крут.

Після початку російсько-української війни у 2014 році о. Андрій Сіданич долучився до служіння військовим, виїжджаючи до них на фронт — в Торецьк, Авдіївку, Щастя та інші міста, а також опікуючись над мобілізованими, які проходили навчання на Яворівському полігоні. П’ять років тому став капеланом однієї з військових частин 2-ої окремої Галицької бригади Національної гвардії України.

Священник одружений вже 12 років, виховує трьох дітей. Запрошення стати капеланом Львівської міської ради для отця Андрія Сіданича було несподіванкою.

«Це водночас честь і відповідальність. Пропозиція бути капеланом – це в якійсь мірі виклик, бо я розумію, що можу бути тут корисним — щоби принести духовну опіку людям, які тут працюють, їхнім сім’ям, та поєднати виклики війни, які переживає наша країна і місто, зі служінням в Гарнізонному храмі. Ми можемо багато робити спільного для користі містян. Також я хотів би навчитись чогось нового, але перш за все послужити для людей. Думаю, що мій досвід у військовому капеланстві тут знадобиться», — розповів журналістам о. Андрій Сіданич.

Нагадаємо, капеланом Львівської міської ради впродовж 11 років був отець Павло Дроздяк. Він пішов з посади капелана наприкінці серпня, а зараз служить церкві св. Миколая в Чикаго.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності