За вбивство львів’янку засудили до семи років позбавлення волі

За вбивство львів’янку засудили до семи років позбавлення волі

Під час конфлікту обвинувачена нанесла потерпілом два удари ножем у ділянку спини, що стало причиною його смерті

Шевченківський районний суд м. Львова виніс вирок у справі про вбивство, яке сталося 10 вересня минулого року. На лаві підсудних сіла уродженка Львова, яку звинуватили у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.115 КК України (вбивство).

Було з’ясовано, що 10 вересня 2022 року приблизно о 22:00 год., перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння, знаходячись у приміщенні кухні квартири, де мешкав загиблий, під час конфлікту, який раптово виник із потерпілим, обвинувачена нанесла два удари ножем у ділянку спини, що стало причиною його смерті.

Обвинувачено пояснила судові, що прийшла в квартиру до свого знайомого, де вони почали споживати алкоголь, відзначаючи її день народження. Пізніше прийшло ще дві особи, з яких одна згодом покинула помешкання. За якийсь час двоє чоловіків почали сваритися між собою. Жінка втрутилася у їхню сварку, бо, з її слів, пам’ятала, що один із них раніше вже наносив ножем ушкодження іншому. Бажаючи, що цього не сталося, вона спробували помирити їх. Однак один із чоловіків у відповідь накинувся на неї і вдарив жінку.

Обвинувачена вказала, що у той час вона перебувала на кухні і ще нарізала канапки, але чоловік продовжував до неї кричати та не мав наміру закінчувати конфлікт. У той момент вона “несподівано для себе нанесла йому удари ножем в частину плечей”, відзначається в рішенні суду. При цьому жінка нібито не усвідомлювала, що спричинила жертві смертельне поранення. Той тихо присів на дивані у кухні, а жінка пішла в кімнату, де попрощалася з інших гостем і покинула квартиру.

Обвинувачена пояснила, що не мала наміру аподіювати смерть загиблому, а так вчинила, тому що боялась, що саме він її поб`є чи зґвалтує. Вона заявила, що дуже шкодує, що так сталось, просила врахувати її сімейний стан та стан здоров`я і просила суд не карати її суворо.

Втім суд вирішив, що, попри все, її винуватість повністю доведена. Тому суд визнав жінку винною у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України, і призначив їй покарання у виді позбавлення волі строком на сім років.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності