У Львові навчатимуть на помічників ветеранів

У Львові навчатимуть на помічників ветеранів

Навчатимуть на помічника ветерана у Львівській політехніці

Львівська область є учасником пілотного проєкту міністерства у справах ветеранів у створенні інституту помічника ветеранам.

Про це під час зустрічі у Львові розповіла міністрка у справах ветеранів України Юлія Лапутіна під час відкриття Центру ветеранського розвитку.

«Помічник ветерана — це людина, яка зустрічатиме нашого захисника і захисницю з фронту у своєму населеному пункті. Ця людина має бути з-поміж ветеранів або членів родин ветеранів, членів родин загиблих Героїв», - зазначила Лапутіна.

Помічник ветерана пройде відповідне навчання та підготовку, щоб надавати допомогу ветеранам в отриманні всіх послуг, які чекають його у місцевій громаді на обласному рівні, на районному рівні

«У Львівській політехніці буде навчання тих людей, яких ми відберемо нашою комісією на помічника ветерана. Тут можна буде здобути відповідну освіту і потім вже працевлаштуватися у громаді», - зазначила Лапутіна.

Зараз вже відкритий набір на навчання, подано 65 заявок. Проєкт ще триває, заявки ще приймають. Загалом у чотирьох областях — Львівській, Миколаївській, Вінницькій та Дніпропетровській — планують залучити 400 помічників ветеранів.

Нагадаємо, у Львові 21 липня відкрили Центр ветеранського розвитку. А Львівська область стала частиною пілотного проєкту з реінтеграції ветеранів у суспільство.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності