• Головна
  • Новини Львівщини
  • Ветеранам важливо повернутись у суспільство й пояснити свій вибір: Козицький розповів про задачу помічника ветерана

Ветеранам важливо повернутись у суспільство й пояснити свій вибір: Козицький розповів про задачу помічника ветерана

Ветеранам важливо повернутись у суспільство й пояснити свій вибір: Козицький розповів про задачу помічника ветерана

Помічник ветерана має бути готовим психологічно та вміти комунікувати із людиною, яка повернулась з фронту

Ветерани повинні отримати можливість розповісти про себе та змінити суспільство. У цьому їм може допомогти помічник ветерана.

Про це в інтерв’ю LVIV.MEDIA заявив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

«Це ідея Мінветеранів і вони це бачать як допомогу ветеранів в адаптації людей. Але ми на це не так дивимось. Ми кажемо, що ветеран це не тільки людина, якій треба допомогти, а й вона може допомогти середовищу, в яке людина повертається. Що таке ветеран — це колишній лікар, підприємець, вчитель військовий тощо. Але з іншого боку це людина, яка взяла до рук зброю і пішла захищати нас. Коли вона повертається назад, то вона має донести свої цінності, довести середовищу, з якого вона вийшла, чого вона пішла воювати. Вчитель який взяв у руки зброю це вчитель, який дасть змогу своїм учням і колегам вчителям донести, чому він так зробив. Треба давати людям можливість розповісти і змінити суспільство. Це про свободу, чесність та справедливість», — зазначив начальник ЛОВА.

Крім того, він розповів, яким має бути помічник ветерана.

«Перш за все це людина, яка готова психологічно і готова до нових думок. Людина, яка може взяти на себе відповідальність і разом з ветераном „відкрити двері“ в душу і серце людини. Будуть певні курси навчання помічників ветерана і в кожній територіальній громаді має бути працівник зі сфери соціальної підтримки населення, який мав би допомогти ветерану адаптуватись. Ми хочемо, щоб це навчання разом з ветеранами проходили люди, які хочуть змінювати суспільство. Але важлива правильна психологічна підготовка та можливість працювати з психологічними проблемами», — сказав Максим Козицький.

Повну версію інтерв’ю Максима Козицького для LVIV.MEDIA можна переглянути на YouTube.

Нагадаємо, з 1 липня у Львівській, Вінницькій, Дніпропетровській та Миколаївській областях стартував інститут помічника ветерана.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності