Куди піти у Львові 15 та 16 липня: афіша події

Куди піти у Львові 15 та 16 липня: афіша події

Виставка сукулентів у ботанічному саду та концерт бандуристи у Домі Франка - такі події відбудуться у Львові вже у ці вихідні.

У вихідні, 15 та 16 липня, у Львові відбудеться чимало подій. Про деякі з них розповість LVIV.MEDIA.

Іспанська гітара в Органному залі

Відчути пристрасть іспанської гітари та на мить перенестися на сонячні вулиці Іспанії запрошує гітарист Андрій Остапенко.

Соліст Національної філармонії України та один із найкращих класичних гітаристів України Андрій Остапенко зачаровує своїм віртуозним володінням цього прекрасного та емоційного інструменту.

“Небесне танго і ніжна колискова, гітарні сонати та вальси – ви почуєте все, на що здатна іспанська гітара на концерті у Львівському органному залі”, - обіцяють організатори концерту.

Тривалість концерту — близько години.

Концерт розпочнеться 15 липня о 19:00.

Виставка сукулентів у Ботанічному саду

У ботанічному саду цієї неділі 16 липня, відбудеться виставка сукулентів. Вже цієї неділі, спільно з Львівським клубом любителів кактусів, у ботанічному саду організували виставку сукулентів.

Окрім того, у саду все ще квітнуть лілійники. Також у саду на усіх чекають: гортензії, латаття, юки, аканти та кампсис.

Концерт бандуристки у Домі Франка

У суботу, 15 липня, сучасна бандуристка, амбасадорка бандури у світі Анастасія Войтюк зіграє сольний концерт у Львові.

На концерті будуть звучати українські народні твори в нових аранжуваннях, напівакустична бандура, мікс джазових, експериментальних та поп мотивів у поєднанні з вокалом, що вібрує на межі народного та сучасного голосу.

До концерту доєднаються гості:

  • Мірка Клос зачитає уривки своєї книги "Прогулянки Стрийським Парком",
  • Ілля Філіпенко та Марина Григор'єва, музиканти з Харкова, зіграють на гендпанах.

Концерт відбудеться у Домі Франка.

“ У травні я грала у домі Франка на презентації сучасного вишиваного одягу і відчула, що дуже хочу зіграти там ще раз – атмосфера і люди, які збираються навколо цього музею – це дуже глибокі слухачі. Я хотіла анонсувати концерт ще минулого тижня, але після обстрілу в ніч на 6 липня це виглядало майже неможливим. Зараз я бачу, що такий концерт потрібен, я хочу зустрітись з людьми, заспівати разом, заспівати для всіх, кому бракує теплих емоцій та опори, а частину від прибутку від цього концерту переказати для сімей, які постраждали через обстріли у Львові”, - розповіла бандуристка.

Анастасія співпрацювала з багатьма музикантами та митцями та поєднувала бандуру із перкусією, клавішами, саксофоном, гітарою, кларнетом, експериментальними духовими, електронною музикою, сучасним танцем. Стала авторкою саундтреків до кількох вистав та перформансів, з якими їздила виступати до Канади та Лівану. З бандурою у складі різних гуртів об’їхала багато країн Європи та світу. Також проводить майстер-класи із популяризації українського народного співу.

Початок - 18:00

Нагадаємо, про те, куди піти на Львівщині у вихідні дні читайте тут

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності