• Головна
  • Новини Львова
  • Ветеран з 13 пораненнями емоційно відреагував на конфлікт цивільного та військових у Львові (відео)

Ветеран з 13 пораненнями емоційно відреагував на конфлікт цивільного та військових у Львові (відео)

Ветеран з 13 пораненнями емоційно відреагував на конфлікт цивільного та військових у Львові (відео)

Співробітники ТЦКСП, які роздають людям повістки на вулицях міст, дуже часто є ветеранами, які через поранення не можуть продовжувати воювати

«Кіборг» Роман Семків обурений поведінкою та хамством ухилянтів на вулицях українських міст. Військовослужбовець закликав суспільство підтримати службовців ТЦКСП, які проводять мобілізаційну роботу.

Про це пише LVIV.MEDIA.

Так, 12 липня у соцмережах з’явилось відео, на якому цивільний конфліктує із чоловіками у військовій формі. Інцидент стався на вулиці Шпитальній в центрі міста.

За описом свідків це могли бути працівники Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. На відео видно, що чоловік у цивільному нервував, не виявляв бажання спілкуватись та хотів піти геть. Один із військових намагався зупинити чоловіка у цивільному та торкнувся його рюкзака. У відповідь чоловік почав агресивно поводитись, нецензурно лаятись та ображати військових. У підсумку зав’язалася бійка.

Службовець Львівського Територіального центру комплектації та соціальної підтримки (ТЦКСП) Роман Семків, на позивний «Кіборг» емоційно відреагував на це відео. 

У своєму відеозверненні, яке він надіслав LVIV.MEDIA, військовий розповідає, що у 2014 році залишив свій бізнес і пішов захищати Україну від російської агресії. Три з половиною роки він виконував завдання на території Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року повернувся до військової служби, і був поранений під час повномасштабного вторгнення.

Загалом із 2014 року Роман отримав 13 поранень. Зараз Семків обмежено придатний до військової служби за станом здоров’я, тож продовжує службу у ТЦКСП.

Роман Семків пояснює, що співробітники ТЦКСП, які роздають людям повістки на вулицях міст, дуже часто є ветеранами, які через поранення не можуть продовжувати воювати:

«Спілкуючись з людьми, я дуже багато чую, чому ви не воюєте, ходите тут? Тому що ми поранені. Ми важко поранені, але через військовий стан в країні ми продовжуємо служити. Я з певністю і з гідністю можу заявити, що в ТЦКСП переведені мої бойові побратими, які з честю і гідністю виконують свій службовий обов'язок».

Також «Кіборг» поділився враженнями від спілкування з цивільними, які уникають мобілізації.

«Ухилянти, якщо навіть до них підійде людина на протезі, скажуть: «Та ми не будемо служити». А захищати і обороняти Україну – це є обов'язок кожного українця. Коли ти спілкуєшся з людьми, хочеться задатися питанням, а чи ти його захищав? Він - та людина, яка повинна була навчитися і замінити тебе на фронті. Ті люди кажуть, що вони користуються статтею Конституції, яка не зобов'язує. Це зобов'язання кожного українця – любити і оберігати свою сім'ю, своїх рідних і своїх близьких. У мене є троє дітей, хоч завтра я можу звільнитися зі Збройних Сил України, але я продовжую служити, незважаючи на стан здоров'я», - зауважив військовий.

Роман Семків у зверненні закликав суспільство підтримати поранених ветеранів, які служать у Територіальних центрах комплектації та постійно стикаються з образами та приниженням:

«Кого підтримає суспільство? Суспільство підтримає в нашій державі ухилянтів, чи тих людей, які кожного дня віддають своє життя за Україну, які навіть не задумуючись віддавали своє життя та здоров'я, які боролися з російським окупантом до останнього свого подиху, а коли вони вижили після поранень, зараз працюють в ТЦК? Хочу спитатися всіх, чи мають вони моральне право ображати військовослужбовців, які пройшли важкий бойовий шлях, чи мають вони моральне право обзивати, посилати цих військовослужбовців?», - зазначив Роман Семків.

Нагадаємо, депутатам Львівської міської ради 6 липня роздавали повістки.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності