У Львові масово труять собак: власники звернулись до поліції

Постраждалі будуть наполягати на спільному розслідуванні справи

На Сихові знову спостерігають масові отруєння собак, випадки фіксують уже сьомий рік. 10 липня, власниці собак, які постраждали від отруєння у Львові, написали заяви в Сихівський райвідділ поліції.

Про це пише видання «Сихів. Медіа».

Обидва рази постраждали тварини, яких вигулювали в парку імені Папи Римського Івана Павла II, який розташований в Сихівському районі. Зазнають, що вигул собак в цьому парку офіційно дозволений рішенням Львівської міської ради у 2019 році.

Як повідомила власниця однієї з постраждалих тварин Анастасія Андрес, наразі подано дві окремі заяви від двох потерпілих. Надалі постраждалі будуть наполягати на спільному розслідуванні справи. За словами жінки, після прогулянки в сихівському парку у неділю, 2 липня, собака Соля в конвульсіях, з диким виттям та піною з рота потрапила до лікарні.

Анастасія Андрес закликає власників собак бути пильними та не відвідувати місця, де уже були випадки отруєнь собак, адже це може коштувати життя вашому домашньому улюбленцю. 

23 червня в муках від отруєння загинула собака Джетта. Її власниця Катерина Подзігун, яка теж звернулась до правоохоронців, розповіла, що її собака отруїлась під час прогулянки в парку Івана Павла II. За життя тварини боролись добу, всі ознаки та симптоми свідчили про отруєння протитуберкульозними таблетками. 

Додамо, що отруєння тварини, згідно зі статтею 299 ККУ, передбачає покарання у вигляді арешту на строк до 6 місяців або обмеження волі на строк до 5 років, або позбавленням волі на строк від 3 до 8 років.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності