У Львові оплатити штраф за паркування можна через спеціальний чат-бот

У Львові оплатити штраф за паркування можна через спеціальний чат-бот
Фото: Львівська міська рада

Достатньо ввести лише необхідні реквізити – номерний знак автомобіля та номер повідомлення/ постанови про правопорушення

У Львові дізнатися інформацію про штрафи за порушення правил паркування, а також оплатити їх, можна онлайн за допомогою чат-боту в месенджері Telegram управління безпеки ЛМР - @inspector-lviv.

Про це повідомила Львівська міська рада.

«На нашому сайті та у чат-боті передбачені широкі можливості щодо сплати штрафів за неналежне паркування. Для зручності водіїв, це можна зробити через різні платіжні системи – EasyPay, Portmone, Приват24 чи City24. Кожен з операторів встановлює свій розмір комісії і людина має мати вибір, яким саме електронним сервісом їй вигідно і зручно скористатися», - зазначив керівник управління безпеки ЛМР Максим Смілевський.

Для того, аби дізнатися про штрафи та оплатити їх, у відповідному вікні достатньо ввести лише необхідні реквізити – номерний знак автомобіля та номер повідомлення/ постанови про правопорушення.

Через чат-бот @inspector-lviv також можна перевірити, чи авто перебуває на арештмайданчику. Раніше про переміщення автомобіля власник міг дізнатися, зателефонувавши у поліцію за номером 102.

Зазначається, що від початку року інспектори з паркування виписали 132 015 повідомлень про притягнення водіїв до адміністративної відповідальності на загальну суму 49,1 млн грн.

Мінімальний розмір штрафу за порушення ПДР в частині зупинки чи стоянки транспортних засобів – 340 грн. Але, залежно від специфіки правопорушення, він може збільшуватися до 680 грн. Якщо ж водій-порушник сплачує впродовж 10 днів, то сума штрафу зменшується вдвічі.

Нагадаємо, до кінця цього року на території Львівської громади планують встановити ще близько 300 камер відеоспостереження. Серед локацій - об’єкти критичної інфраструктури, міські парки, перехрестя вулиць, платні паркувальні майданчики, а також населені пункти Львівської громади.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності