За тиждень у Львові за неправильне паркування оштрафували понад 5 тис. водіїв

За тиждень у Львові за неправильне паркування оштрафували понад 5 тис. водіїв

Кошти зі сплати штрафів за неналежне паркування надходять у місцевий бюджет і їх скеровують, зокрема, на потреби наших військових.

за минулий тиждень інспектори з паркування оштрафували 5 025 водіїв за порушення правил зупинки/стоянки авто, на загальну суму 1 840 620 грн.

Про це повідомляє Управління безпеки Львівської міської ради.

Кошти зі сплати штрафів за неналежне паркування надходять у місцевий бюджет і їх скеровують, зокрема, на потреби наших військових.

Мінімальний розмір штрафу становить 340 грн. Але, залежно від специфіки правопорушення, він може збільшуватися до 680 грн. Якщо ж водій-порушник сплачує впродовж 10 днів, то сума штрафу зменшується вдвічі.

«Водіїв штрафують і за несплату послуг платного паркування. В такому випадку накладається штраф у 20-кратному розмірі від вартості години паркування», - розповіли в управлінні безпеки ЛМР.

Також, через порушення правил стоянки, за минулий тиждень на арештмайданчик евакуювали 184 транспортні засоби. Аби повернути своє авто, власник повинен сплатити 2 тис. 234 грн за послуги евакуатора, ще 140 грн коштує одна доба зберігання авто на майданчику.

У мерії Львова наголошують, що робота інспекторів з паркування перш за все спрямована на унеможливлення стихійних паркувань, покращення дисципліни оплати послуг платного паркування, оперативне тимчасове затримання транспортних засобів, які створюють суттєву перешкоду для інших учасників дорожнього руху.

Нагадаємо, наприкінці березня у Львові стартувала акція «Донать фотопорушення паркувань на ЗСУ», у межах якої мешканці можуть долучитися одночасно як до благоустрою міста, так і до донації коштів на Збройні Сили України. Адже кошти від штрафів за неправильне паркування у Львові скеровують на допомогу українським військовим.

Надіслати фотофіксацію неправильно припаркованого автомобіля можна у декілька кліків за допомогою смартфона через соцмережі «Гарячої лінії» міста: Telegram-бот чи сторінку у Facebook

Загалом з початку акції від мешканців на «Гарячу лінію» надійшло 1 205 звернень з фотофіксаціями порушень паркування автомобілів.

Львівська міська рада закликає водіїв не паркувати свої авто з порушенням правил дорожнього руху, зокрема, під знаком «зупинка заборонена», «стоянка заборонена», на перехрестях. Хаотичне паркування ускладнює дорожній рух, а також, в умовах воєнного стану, проїзд спецтранспорту, який забезпечує життєдіяльність міста та допомагає Збройним силам України.

Перелік діючих майданчиків для паркування – на Геопорталі Львова.

Нагадаємо, у Львові з’явилися ще 4 паркувальні майданчики.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності