У Львові розцвіла галявина волошок та маків: перша з шести експериментальних

У Львові розцвіла галявина волошок та маків: перша з шести експериментальних

Різнотрав’я на Високому Замку висіяли як озимину, тому галявина перша розквітла у Львові

На нижньому оглядовому майданчику Високого Замку у Львові розквітла галявина з лучними травами. Зараз тут активно цвітуть різноколірні маки та волошки, на черзі - ешольція, космея, нагідки, чорнушка та інші квіти.

Про це повідомляють в управлінні екології та природних ресурсів Львівської міськради.

Це перша галявина з різнотрав’ям, яка розквітла в місті. Загалом у Львові засіяли шість таких галявин.

Різнотрав’я на Високому Замку висіяли як озимину, тому галявина перша розквітла у Львові.

«Це експериментальний проєкт, втілений садівницями Львова у співпраці з працівниками ДП «Парк-Високий Замок». Наприкінці минулого року вони засіяли невелику ділянку сумішшю з найрізноманітніших однорічних квітів. Види підібрані таким чином, щоб одні квіти змінювали інші. Будемо уважно стежити за квітником, якщо він продовжить виправдовувати наші сподівання - наступного року чекайте на такі локації по всьому місту», – зазначають садівники міста.

В управлінні екології та природних ресурсів Львівської міськради кажуть, такі ж галявини з лучними травами з’являться ще на 5 локаціях міста:

  • біля церкви Різдва Пресвятої Богородиці на Сихові,
  • у сквері Кульчицької,
  • Саду пам’яті,
  • парках «Залізна Вода» і Замарстинівському.

Квіти вже висіяні та за місяць-півтора будуть квітнути, кажуть фахівці.

«Створюючи ділянку лучних трав, ми збільшуємо біорізноманіття та зберігаємо природні екосистеми, підтримуємо диких запилювачів і сприяємо затримці дощової води. Лугові рослини також знижують температуру. Вони є природнім фільтром, зменшують ерозію грунту. Важливі і фінансові переваги – їх не потрібно поливати, окрім перших тижнів, і косити необхідно максимум двічі на рік», – зазначила Оксана Луцко, заступниця начальника управління екології та природних ресурсів Львівської міськради.

Нагадаємо, у Стрийському парку висадили клумби синьо-жовтих троянд. Влітку парк дивуватиме трояндами найрізноманітніших кольорів. А в проміжку – духмяними та заспокійливими травами. Кілька сотень кущів троянд Стрийському парку подарувала благодійниця Тамара Кримчак. Жінка тривалий час займається квітковим бізнесом. І забажала, аби її улюблений Стрийський парк зацвів ще й трояндами.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності