У Стрийському парку висадили клумби синьо-жовтих троянд

У Стрийському парку висадили клумби синьо-жовтих троянд

Днями у парку висадили цілі плантації троянд різних сортів і кольорів Такої кількості цих квітів у парку не було давно

Стрийський парк готує для львів'ян справжню антистресову програму.

Про це пишуть на сторінці «Львів. Містобудування».

Влітку парк дивуватиме трояндами найрізноманітніших кольорів. А в проміжку – духмяними та заспокійливими травами.

Очільниця парку Олена Мазурик каже, що сьогодні люди, як ніколи, потребують позитивних емоцій. Тому цьогоріч зробили особливий акцент саме на квітах, хоча будуть й інші приємні сюрпризи, які милуватимуть і заспокоюватимуть. Аби люди, споглядаючи таку красу, психологічно розвантажувалися.

Днями у парку висадили цілі плантації троянд різних сортів і кольорів Такої кількості цих квітів у парку не було давно. Тож вже на початку серпня тут чекають на справжній трояндовий бум. Будуть навіть клумби із синьо-жовтих троянд.

Локації поки не розголошують, аби ніхто не викорчував кущі ще до їхнього цвітіння. Хоча Олена Мазурик зауважила, що цієї весни відвідувачі парку склали тест на порядність і, за деякими винятками, масово тюльпанів не зривали. Дотримуватися порядку також допомагають і постійні відвідувачі парку.

Кілька сотень кущів троянд Стрийському парку подарувала благодійниця Тамара Кримчак. Жінка тривалий час займається квітковим бізнесом. І забажала, аби її улюблений Стрийський парк зацвів ще й трояндами

Наразі у парку вже висаджено близько 300 кущів різних сортів, зокрема Ебб Тайд, Голден Бордер, Моді Блу, Керіо, Піоні Пінк, Помпонелла, Мімі Еден,Хендель та інші.

У планах - засадити всі клумби в парку.

Нагадаємо, у ботанічному саду Львова можна побачити історичні сорти ірисів. Також у колекції саду широко представлені сорти всесвітньо відомого українського селекціонера Ігоря Хороша.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності