Секс за гроші: у Львові за сутенерство судили двох таксистів та переселенку

дівчина
Фото: Freepik

Усіх учасників звільнили від основного покарання та кожному призначили випробувальний термін

Галицький районний суд м. Львова виніс вирок двом чоловіка та жінці за сутенерство та втягнення осіб у заняття проституцією.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Організував схему з надання сексуальних послуг за гроші таксисту у травні 2022 року. До цієї діяльності він залучив ще одного таксиста та внутрішньо переміщену особу.

Зокрема, вони орендували приміщення, у яких за гроші надавалися інтимні послуги, оплатив рекламні оголошення в інтернеті. Для отримання коштів від клієнтів сутенер використовував банківські рахунки, відкритті на своє ім’я та ім’я інших учасників групи.

Він контролював режим роботи осіб, які надавали інтимні послуги, кількість клієнтів та суми отриманих коштів. У разі необхідності він доставляв осіб, які надавали такі послуги, до своїх клієнтів забезпечував охорону та розподіл прибутків.

Для реалізації своєї схеми він залучив ще одного чоловіка, який забезпечував транспортування на автомобілі Suzuki Grand Vitara осіб, які надавали інтимні послуги. За перевезення він брав від 500 до 1000 гривень.

«Визначив йому роль, яка полягала у забезпеченні транспортування осіб, які надавали інтимні послуги за грошову винагороду, за місцем знаходження клієнта, отримання, в окремих випадках, грошових коштів від клієнтів за надання інтимних послуг та, в разі необхідності, забезпечення фізичної безпеки осіб, які надавали такі послуги», - йдеться у вироку.

Також до незаконної діяльності таксист-сутенер залучив переселенку з Одеси, яка виконувала роль адміністратора. Вона приймала дзвінки від клієнтів, оновлювала рекламу, також контролювала отримані від послуг гроші, які пізніше розподіляла. За одну годину інтимних послуг клієнти платити 2 тис. грн. Зокрема, половину суми організатори схеми залишали собі, а іншу частину віддали особі, яка надавала інтимні послуги.

У суді таксист-сутенер визнав свою вину у скоєному. Він пояснив, що займався незаконною діяльністю у зв’язку із скрутним матеріальним становищем. Перед цим чоловік займався автозапчастинами та автомийкою, однак з початком війни бізнес майже зупинився.

Тоді ж він познайомився жінкою, яка була внутрішньо переселеною особою з трьома дітьми, він допоміг їй з житлом. Вона, за словами чоловіка, запропонувала йому організувати незаконний бізнес.

Тим часом жінка у суді пояснила, що взяла участь у незаконній схемі у зв’язку із життєвою ситуацією. Пояснила, що самостійно виховує та утримує трьох неповнолітніх дітей.

«З початком війни, 09.03.2022 переїхала з трьома дітьми з м. Одеса, де були постійні обстріли, до м. Львів, зареєструвалась як внутрішньо переміщена особа, мала труднощі з тим, щоб знайти житло комфортне для проживання з трьома дітьми. Познайомилась через знайомого з обвинуваченим , який надав їй для тимчасового проживання квартиру. Вона запропонувала йому організувати бізнес в сфері надання інтимних послуг, оскільки раніше життя склалось так, що сама працювала в цій сфері», йдеться у вироку з пояснень обвинуваченої.

Чоловік, який виконував роль водія працює таксистом. Його жінка має II групу інвалідності та хворіє лейкемією III ст., має на утриманні дочку 2015 року народження. Він пояснив, що займався незаконною діяльністю через те, що потребував у значні кошти для лікування дружини, а з початком війни він втратив будь які джерела доходів.

Розглянувши матеріали справи, суд визнав учасників схеми винними у сутенерстві та втягненні осіб у заняття проституцією. Організатору схеми призначили 5 років позбавлення волі, однак звільнили від відбування покарання призначивши 3 роки випробувального терміну.

Чоловіку, який виконував роль водія, призначили також 5 років позбавлення волі, втім звільнили від відбування покарання призначивши 2 роки випробувального терміну.

Жінці, яка виконувала роль адміністратора суд призначив 5 років позбавлення волі, однак звільнив від відбування покарання призначивши 2 роки випробувального терміну.

Нагадаємо, раніше слідчі Тернополя оголосили підозру сутенерці з Львівщини. Жінка ще у липні 2022 року організувала у Тернополі бізнес.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності