У Львові відкрили сквер імені видатного українського романіста

У Львові відкрили сквер імені  видатного українського романіста

Розташований він на стику вулиць Миколи Лисенка, Просвіти й Тараса Бобанича «Хаммера»

У Львові відкрили сквер видатного українського романіста Романа Іваничука.

Про це пише «Еспресо.Захід».

У Львові на стику вулиць Миколи Лисенка, Просвіти й Тараса Бобанича «Хаммера» урочисто відкрили сквер імені видатного львів’янина, письменника, знаменитого історичного романіста Романа Іваничука.

Уродженець Гуцульщини, загально визнаний метр сучасної української літератури, свого роду революціонер у площині історичної прози, лауреат Державної премії України імені Тараса Шевченка, Герой України, один з організаторів Товариства української мови ім. Шевченка та Народного Руху України, народний депутат України І-го скликання Роман Іваничук був невіддільним від образу Львова,

Письменник помер на 87-му році життя у вересні 2016 року.

«Це дуже символічно, що саме цей сквер отримав татове ім’я, - говорить донька письменника, відома перекладачка художньої літератури з німецької, норвезької та шведської мов Наталка Іваничук. — Бо це улюблений татів сквер – він тут часто гуляв, із задоволенням сюди приходив посидіти, а біля пам’ятника Просвіті неодноразово якщо не сам щось організовував, то був учасником значимих подій. У ці дні  я часто про нього згадую. 27 травня йому могло б виповнитися 94 роки… Хоч і я вже не юна, та мені його дуже бракує… Не сниться мені, та й мама не сниться… Або сняться, та на ранок я нічого не пам’ятаю… Але окремих татових життєвих настанов дотримуюсь неухильно. Як ось бути порядним чи інших. Єдине, що мені не виходить – давати другий шанс людям, з якими дружила, але які здійснили якийсь принциповий переступ. Тато від дитинства повторював мені: "Якщо в тебе  з товаришкою чи другом виникли розбіжності, не рубай відразу - дай другий шанс. Я би, може,  дала, але просто не можу через себе переступити… Тато, до речі, теж не переступав. І вмів бути відданим чудовим другом…».

Нагадаємо, у Львові сквер біля пам'ятника Товариству «Просвіта» найменували на честь українського письменника, політичного та громадського діяча Романа Іваничука. У суботу, 3 червня, відбулося відкриття скверу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності