У Львові у парку повішали дзвіночки в пам’ять про дітей, які загинули від війни

У Львові у парку повішали дзвіночки в пам’ять про дітей, які загинули від війни

За останні два роки, 500 українських дітей загинуло, і майже 22 тисячі депортовано.

У сквері «На Валах» вшанували дітей, які загинули внаслідок збройного нападу Росії на Україну.

Про це пишуть на сторінці Львівської обласної військової адміністрації.

Сьогодні, 4 червня, у сквері «На Валах» відбулася символічна акція вшанування дітей, які загинули внаслідок збройного нападу Росії на Україну – «Голоси дітей». Так, за останні два роки, 500 українських дітей загинуло, і майже 22 тисячі депортовано.

Учасники заходу – посадовці, військові, духовенство і діти, почепили на одне з дерев парку символічні дзвіночки, на знак втрачених українських дитячих голосові.

«9 років гинуть наші діти через дії окупантів. Лише від 24 лютого 2022 року вони вбили близько 500 українських дітей. Майже така ж кількість зникла  безвісти, 20 тисяч дітей росіяни примусово депортували з території нашої держави. Вони знищили їхні мрії, надії на світле майбутнє та безтурботне дитинство. Ці дзвіночки – це голоси маленьких янголів, які більше не засміються, не мріятимуть, не потішать батьків, не прославлять Україну. Це голос до нашої свідомості, щоб не забувати, що ми втрачаємо, і довели боротьбу до переможного кінця. Щоб українські діти більше ніколи не почули звуків вибухів та автоматних черг, не бачили як гинуть дорогі їм люди. Всі винні понесуть відповідальність, а наші діти матимуть щасливе майбутнє», – сказав Максим Козицький.

Під час акції усі присутні повісили дзвіночки на дуб. Кожен з них символізує душі дітей, які загинули внаслідок російської збройної агресії. Дійство проводили під музичний супровід 10-річної Соломії Яковенко, яка виконала сольну партію на скрипці.

Нагадаємо, 1 червня у Львові презентували виставку «Втрачене дитинство» про загиблих у війні українських дітей. Це історії 13 дітей, яких вбила російська армія з початку повномасштабної війни. Комусь із них було 15 років, комусь 5, а хтось ще не встиг народитися.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності