Львівські депутати не підтримали ліквідацію «Залізничнетеплоенерго»

Львівські депутати не підтримали ліквідацію «Залізничнетеплоенерго»

Реорганізація теплопостачальних підприємств Львова вийшла на фінішну пряму

На сесії 25 травня депутати  Львівської міськради відтермінували розгляд питання щодо реорганізації теплопостачальних підприємств Львова, ЛКП «Залізничнетеплоенерго» та ЛКП «Львівтеплоенерго» на одне з наступних засідань. 

Про це повідомляє Львівський портал.

Ліквідація «Залізничнетеплоенерго» розпочалась навесні 2021 року. 2 березня 2023 року Антимонопольний комітет України надав попередні висновки щодо можливості злиття в єдине двох підприємств.

Однак, колектив «Залізничнетеплоенерго» боїться, що таке рішення призведе до масових звільнень, а саме об’єднання, на їхню думку, насправді не дасть бажаного економічного ефекту.

Заступниця міського голови Львова з питань ЖКГ Ірина Маруняк розповіла про всі переваги такого рішення.

«Об’єднання цих підприємств дозволить оптимізувати їхню роботу, надавати якісніші послуги мешканцям, а також зекономити енергоресурси і бюджетні кошти – загалом близько 30 млн грн на рік. А ці гроші можна буде вкласти в інші об’єкти», – сказала вона.

При цьому вона запевнила, що вимогу колективу щодо збереження всіх робочих місць враховано.

У дискусію втрутилась також Уляна Пак, яка розповіла, що напередодні з іншими депутатами мала зустріч із працівниками ЛКП «Залізничнетеплоенерго». І вони насправді не бачили жодних штатних розписів, про які говорила заступниця мера з питань ЖКГ, як і попередньо напрацьовану стратегію розвитку реорганізованих підприємств.

Нагадаємо, «Львівтеплоенерго» готується до опалювального сезону. У міськраді розповіли про послідовність та вартість робіт.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності