• Головна
  • Новини Львова
  • Міськрада Львова збирається на важливу сесію: підготовлено 300 проєктів, які готувались зі скандалами і матюками

Міськрада Львова збирається на важливу сесію: підготовлено 300 проєктів, які готувались зі скандалами і матюками

Міськрада Львова збирається на важливу сесію: підготовлено 300 проєктів, які готувались зі скандалами і матюками

Депутати вже втретє розглянуть позику від Європейського банку

Завтра, 24 травня, відбудеться пленарне засідання 16-ї сесії Львівської міської ради. Планують розглянути 315 питань.

Зокрема на ньому прозвітують заступники міського голови Львова Андрія Садового. Також розглянуть питання внесення змін до бюджету 2023 року.

Депутати знову звернуть увагу на питання створення старостинських округів у Львівській громаді та створення інклюзивного-ресурсного центру у Залізничному районі.

Крім того, розглянуть план автодороги Тернопіль-Львів-Рава-Руська та звернуться до міністра оборони України.

Скандальна позика та матюки Садового

Також на сесію вже втретє винесуть питання щодо отримання кредиту у розмірі 25 млн євро, які пропонує Європейський банк реконструкції і розвитку, ініційоване Садовим. Минулої сесії, яка відбулася 27 квітня, депутати вже вдруге провалили голосування.

Ще у грудні минулого року депутати міськради пересварилися через цю позику. Зокрема, тоді Андрій Садовий наполягав, що гроші потрібно брати, тому що їх планують скерувати для підтримки ліквідності та рефінансування п'яти комунальних підприємств – «Львівелектротранс», «Львівавтодор», «Львівводоканал», «Львівтеплоенерго» та «Зелене місто».

Натомість на засіданні 2 березня депутати не підтримали умов цього кредитного договору.

Тоді виконавчий комітет перебрав на себе депутатські повноваження й в обхід регламенту на засіданні через два тижні проголосував нібито за «технічне рішення», а насправді незаконно погодив прийняття умов кредитного договору. Виконком може надавати дозвіл на укладення кредитних договорів лише комунальними підприємствами, при тому з обмеженнями. 

Тоді як 27 квітня Садовий поставив на голосування питання про перенесення пункту 7 на кінець засідання й пропонував перейти до восьмого питання – скасування рішення виконкому. Втім «за» проголосували лише 27 депутатів.

«Бл*дь, я в щоці. Оголошується перерва на 15 хвилин», — емоційно сказав Андрій Садовий.

Нагадаємо, на засіданні комісії архітектури, містобудування та розвитку територій Львівської міської ради мер Львова Андрій Садовий запропонував створити в структурі департамент управління персоналом. Однак, таку пропозицію депутатська комісія архітектури і містобудування ініціативу не відхилила.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності