У Львові двоє людей вчаділи у квартирі будинку по вулиці Грицька Чубая

У Львові двоє людей вчаділи у квартирі будинку по вулиці Грицька Чубая
Фото: pexels

3-річний хлопчик наразі перебуває у лікарні

У понеділок, 15 травня, у квартирі будинку на вул. Грицька Чубая отруїлись чадним газом 42-річний чоловік та 3-річний хлопчик.

Про це повідомили в управлінні з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення та територіальної оборони Львівської міської ради.

Наразі хлопчик перебуває на лікуванні у лікарні святого Миколая. Там він проходить сеанси баротерапії (насичення організму киснем).

Загалом від початку року по Львову зафіксували 28 випадків отруєння чадним газом, внаслідок яких постраждали 55 людей, з них 17 – діти. На жаль, одна людина загинула.

«Причинами цих отруєнь стало недотримання правил користування газовими приладами у побуті, порушення тяги через герметичні вікна та електровитяжки», - йдеться у повідомленні.

Відтак фахівці вкотре наголошують, що основною вимогою для уникнення біди є притік свіжого повітря у приміщення, де є прилади опалення – через вікно, двері та вентиляційний канал, який має бути постійно прочищений, і в якому має бути відповідна тяга, щоб відпрацьовані гази виходили в атмосферу.

«Там, де встановлені прилади з димовідводом продуктів згоряння в комин – тобто газові коти чи колонки тощо, то цей комин також має бути чистим. І в жодному разі в таких приміщеннях не може бути електричних вентиляторів. Якщо одне з цих правил недотримане, то у приміщенні починає утворюватися чадний газ і стається біда», - зауважили у міськраді.

Водночас там додали, що вибухонебезпечний, і найменше порушення правил може призвести до трагедії з людськими жертвами – вибуху, пожежі, отруєння та руйнування.

«Під час усіх нещасних випадках, пов'язаних із використанням газу (вибух, пожежа, отруєння), слід зателефонувати в одну з міських служб: швидку допомогу — 103, пожежну — 101, газову — 104, поліцію — 102. Будь-яка з цих служб повідомить решту і вони прибудуть на місце події», - наголосили в ЛМР.

Нагадаємо, газопостачальна компанія «Нафтогаз України» продовжила дію тарифного плану «Фіксований» ще на рік. Він діятиме з 1 травня 2023 року до 1 травня 2024 року включно.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності