Львів 9 травня попрощається із двома загиблими на війні Героями

Львів 9 травня попрощається із двома загиблими на війні Героями

Львів’ян та гостей закликають міста долучитись до міської церемонії прощання

У вівторок, 9 травня, Львів попрощається ще з двома Героями. Роман Пелех та Юрій Пиріжок загинули, захищаючи Україну від російських окупантів.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Чин похорону розпочнеться об 11-й годині у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла, а об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Львів’ян та гостей закликають міста долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Біографічні довідки Героїв

Роман Пелех (07.01.1964-03.05.2023) Львів’янин.

Навчався у місцевій школі-інтернаті, де активно займався легкою атлетикою. Здобув професійно-технічну освіту за спеціальністю «машинобудування». Після завершення навчання проходив військову службу. Працював на колишньому Львівському автобусному заводі, згодом – на підприємствах у будівельній сфері. Захоплювався рибальством, любив активний відпочинок.

З початком повномасштабного вторгнення із перших днів добровольцем пішов на війну. Боровся із російськими окупантами у складі 125-ї окремої бригади територіальної оборони регіонального управління «Захід» Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Виконував бойові завдання на території Донецької та Луганської областей.

У Романа Пелеха залишилися дружина, двоє синів, невістка та двоє онуків. 

Юрій Пиріжок (30.04.1984-05.05.2023) Львів’янин.

Навчався у Середній загальноосвітній школі №95 міста Львова. Після завершення навчання проходив військову службу в Луцьку. Здобув освіту на економічному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка. У мирний час працював у Комунальному некомерційному підприємстві Львівської обласної ради «Львівський обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики». Захоплювався велоспортом, вів активний спосіб життя.

Протягом 2014-2015 років виконував бойові завдання у зоні проведення антитерористичної операції у складі 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила оперативного командування «Захід» Сухопутних військ Збройних Сил України. За особисту мужність був нагороджений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України «За взірцевість у військовій службі» II ступеня.

З перших днів повномасштабного вторгнення став на захист Батьківщини від окупантів. Боронив територіальну цілісність та незалежність держави на східному напрямку у лавах 80-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України.

У Юрія залишилися мама, сестра, велика любляча родина та численні друзі.

Нагадаємо, у результаті артилерійського обстрілу під час штурму позиції противника в районі населеного пункту Білогорлівки Сєвєродонецького району Луганської області загинув виходець з села Страшевичі Самбірського району — Гриб Андрій Іванович 1981 року народження.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності