• Головна
  • Новини Львівщини
  • Збирає гроші для армії та мріє відкрити музей присвячений сину: історія матері загиблого Героя «Раґнара»

Збирає гроші для армії та мріє відкрити музей присвячений сину: історія матері загиблого Героя «Раґнара»

Збирає гроші для армії та мріє відкрити музей присвячений сину: історія матері загиблого Героя «Раґнара»

Матері загиблого захисника вдалося зібрати 946 тисяч гривень

Військовослужбовець Олександр Созанський дев’ять років боронив Україну й звільняв південні і східні регіони від російської армії. У лютому воїн загинув біля Бахмута. Натомість родина Героя зібрала майже мільйон гривень, за які закупили дрони для 80-ї бригади у пам’ять про Олександра, який був командиром роти «вісімдесятки».

Про це пише «Суспільне».

Лідія Созанська – мама загиблого Героя. Її син Олександр захищав Україну з 2014 року як доброволець, а згодом підписав контракт й став кадровим військовим.

«Казав завжди, що він знає, що повномасштабне вторгнення неминуче. Він готував себе, що буде брати участь у національно-визвольній війні проти Московії. Позивний він взяв собі «Раґнар». Це ім’я скандинавського воїна. І слідував цьому імені. Був достойний його, цього імені. З повагою, шаною ставився до своїх хлопців, до підлеглих», — розповідає Лідія Созанська.

Олександр Созанський був командиром роти вогневої підтримки 80-ї бригади. Після загибелі воїна Лідія Созанська відкрила збір на закупівлю необхідних приладів для фронту.

«Дрони зараз є дуже необхідними. Я вирішила зібрати кошти на один дрон і назвати його ім’ям позивним «Раґнар». Люди дуже відгукувалися. Близькі, рідні, знайомі, незнайомі, з-за кордону, з України, побратими, друзі побратимів, родини. І вийшло так, що назбирала я на чотири дрони», — говорить матір Героя.

За її словами, вдалося зібрати 946 тисяч гривень. Три із закуплених дронів уже на передовій, останній передадуть за декілька днів.

«І от є дрон. Mavic 3D з тепловізійною камерою. Який так само є Ragnar team — команда Раґнара», — додає Лідія Созанська.

У майбутньому мама захисника мріє відкрити музей, де зберігатиме речі сина та трофеї, які передають військові.

Новини Львівщини

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності