• Головна
  • Новини Львова
  • Матір загиблого курсанта розповіла про дідівщину та «добровільні пожертви» у ЛьвДУВС

Матір загиблого курсанта розповіла про дідівщину та «добровільні пожертви» у ЛьвДУВС

Матір загиблого курсанта розповіла про дідівщину та «добровільні пожертви» у ЛьвДУВС

Світлана Гульчук переповіла кілька історій від курсантів навчального закладу

У Львівському університеті внутрішніх справ курсанти стикалися з дідівщиною. Крім того, їх «добровільно-примусово» змушують віддавати частину своєї стипендії на інвентар.

Про це матір загиблого курсанта Дмитра Гульчука – Світлана Гульчук – розповіла в інтерв’ю «Високому замку».

Так, один із курсантів поділився із нею історією про те, як одного разу Дмитро забув свій поліцейський жетон на бушлаті в аудиторії.

«Командир взводу побачив це, зняв жетон і відніс його до декана. Дмитро казав, що у нього вимагали за повернення жетона 3 тисячі грн. Коли отримуємо стипендію (600 грн на місяць), то гривень 10−30, добровільно-примусово, скидаємо на картку того, хто відповідає в університеті за благодійність. Ці кошти, як нам кажуть, йдуть на побутовий інвентар: швабри, віники, папір», - передає слова курсанта Світлана Гульчук.

Вона каже, що Дмитро був людиною запальною, прямолінійною й пригадала ще одну історію.

«Якось командир взводу запитав: «Хто проти того, щоб я надалі був командиром, встаньте?!». Дмитро один встав. У групі, де Діма вчився, його ніхто не любив. Але ті курсанти, які навчилися його розуміти, ставали його друзями», - зазначила матір загиблого курсанта.

За її словами в університеті багато хто стикався з проявами дідівщини.

«Фізичне насилля у навчальному закладі присутнє. В універі не люблять, коли хтось з курсантів розповідає керівництву про те, що відбувається «у кулуарах» навчального закладу. «Зальоти» курсантів — окрема тема. Наприклад, курсанти запізнилися зранку на шикування, проґавили зарядку, не прибрали територію, або щось накоїли у їдальні, за це керівництво може покарати — змусити бігти крос (або змусити відтискатися від підлоги). Було таке, що курсанти непритомніли під час виснажливого бігу… Якщо двоє курсантів побилися, то карають, зазвичай, їх двох, а не весь курс. Можуть дати догану за бійку в університеті, або поставити у позачерговий наряд. Або — відправити на «держроботи», - сказала Світлана Гульчук.

Нагадаємо, раніше LVIV.MEDIA писало, що студенти нарікають на нелюдські умови навчання в ЛьвДУВС. Начебто курсантів використовують як рабів та змушують вчитися за ненормованих графіком.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності