• Головна
  • Новини Львова
  • Робили ремонти та працювали на пилорамі: мама загиблого курсанта про навчання в ЛьвДУВС

Робили ремонти та працювали на пилорамі: мама загиблого курсанта про навчання в ЛьвДУВС

Робили ремонти та працювали на пилорамі: мама загиблого курсанта про навчання в ЛьвДУВС

Загиблий студент Дмитро неодноразово бував на таких «держроботах»

Студентів Львівського державного університету внутрішніх справ змушують працювати на пилорамі та займатись ремонтними роботами в одному з приміщень університету.

Про це матір загиблого курсанта Світлана Гульчук розповіла виданню «Високий замок».

За її словами, хлопців на першому курсі їх відправляють на університетську пилораму, яка знаходиться за Львовом. Там курсанти пиляють на верстатах дерев’яні колоди.

«Бувало, сам керівник пилорами брав журнал і ходив по викладачах, «рішав» питання з пропусками. У тих місцях, до речі, є ще одна пилорама — сільська. Зо п’ять курсантів можуть відправити у ліс — валити дерева та вантажити на машину», - каже вона.

За словами матері, на обід їм давали печиво і водичку, іноді плов.

«Можуть курсантів забрати з університету і відправити прибирати чиюсь приватну територію (господарство). Там наказують ловити рибу, колоти дрова», - додає вона.

Також, студенти часто робили ремонт на вулиці Ожиновій. Там університет отримав приміщення колишнього технікуму, в якому планують зробити університетський гуртожиток МВС. Як зазначається, студенти носили чавунні батареї та відра, наповнені піском, з шостого поверху на перший.

За словами Світлани Гульчук, загиблий Дмитро неодноразово бував на таких «держроботах».

Нагадаємо, раніше LVIV.MEDIA писало, що студенти нарікають на нелюдські умови навчанняв ЛДУВС. Начебто курсантів використовують як рабів та змушують вчитися за ненормованих графіком (до 18:00 години шість днів у тиждень).

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності