• Головна
  • Новини Львова
  • Ситуація з інклюзивними дитячими майданчиками у Львові жахлива — активістка ГО «Батьки в дії»

Ситуація з інклюзивними дитячими майданчиками у Львові жахлива — активістка ГО «Батьки в дії»

Ситуація з інклюзивними дитячими майданчиками у Львові жахлива — активістка ГО «Батьки в дії»

ГО «Батьки в дії» пробували розмовляти з міськрадою, щоб майданчики робили інклюзивними

Ситуація з інклюзивними дитячими майданчиками у Львові жахлива і міська рада не хоче про це нічого чути.

Про це у коментарі для LVIV.MEDIA сказала активістка ГО «Батьки в дії» Христина Одуха.

Вона розповідає, що ГО «Батьки в дії» пробували розмовляти з міськрадою, щоб майданчики робили інклюзивними.

«Ми пояснювали як, наприклад, можна зробити каруселі інклюзивними. Ми пробували зробити інклюзивний майданчик поряд з Парком Культури, там частково вийшло. Там вдалося зробити деякі конструкції доступні для дітей на інвалідних візочках. Також ми виграли проєкт громадського бюджету на майданчик біля церкви Юра. Були обговорення, зробили майданчик, туди люблять ходити багато дітей, там завжди людно. І я його можу наводити як приклад наскільки можна зробити хороший майданчик, якщо буде обговорення, проєкт, якщо думати головою, а не розраховувати на WOW-ефект»- каже Христина Одуха.

Водночас активістка наводить приклад нового дитячого майданчика у парку Івана Франка. Там немає жодних умов для діток на інвалідних візках. Навіть більше, він взагалі небезпечний для дітей.

Від майданчика у парку Франка є WOW-ефект. Але він триває до першої серйозної травми.

Христина Одуха

Однією з проблем дитячих майданчиків Львова вона називає гойдалки з металевими конструкціями на сидінні. Адже є випадки, коли малі діти, не розуміючи як далеко сягає гойдалка при розхитуванні, потрапляють під неї.

Окрім цього на майданчиках бувають настільки щільно наставлені різноманітні елементи, що діти зачіпають одне одного під час гри. За нормами мають бути певні відстані між гойдалками, каруселями та гірками, щоб діти не бігали поряд з ними.

«Такий майданчик, наприклад, біля Порохової вежі. Там все дуже щільно розташовано і є велика небезпека що діти випадково зачеплять один одного і травмуються», - каже Христина Одуха.

«Звісно з дітьми може статися травмування і на рівному місці. Але завдання дорослих старатися мінімізувати ці фактори. До дитячого майданчика мають бути вимоги – він має бути максимально безпечним для того, щоб дитина, яка прийшла туди сама чи з батьками не поїхала звідти до травмпункту», - зауважує активістка ГО «Батьки у дії».

Нагадаємо, LVIV.MEDIA писало, що не так з майданчиком у парку Івана Франка на якому вже у перші дні його роботи травмувалася дитина, впавши з півтораметрової висоти.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності