У Львові суд посадив на 8 років зрадника, який воював на стороні «ЛНР»

суд
Фото: Freepik

Зрадник не визнав своєї вини у скоєному

Галицький районний суд м. Львова посадив на 8 років за ґрати чоловіка, який воював  на стороні «Луганської народної республіки».

Про це LVIV.MEDIA дізналося з матеріалів справи №461/8017/21.

Зазначається, що чоловік у березні 2017 року добровільно вступив на службу до терористичної організації «Луганська народна республіка». Обвинуваченого призначили на посаду старшого стрільця у бригаду «імені Героя Радянського союзу». Також його забезпечили військовою формою, вогнепальною зброєю та боєприпасами до неї.

Місцем постійної дислокації бригади було у Красному Лучі Луганської області, однак окремі підрозділи розташовувалися на ділянці вздовж лінії  розмежування сил ООС та незаконних збройних формувань поблизу населених пунктів Сміле, Жолобок, Голубівка Луганської області.

У суді зрадник свою провину не визнав та зазначив, що з 2014 року переїхав з Довжанська Луганської області, де він раніше проживав з сім’єю, до Києва. У 2017 році його дружина повернулася у Довжанськ, а він, щоб зберегти сім’ю, поїхав за нею та також деякий час там проживав, влаштувався ремонтував автомобілі.

«За деякий час він з жінкою розійшовся, та вирішив повернутися проживати до м. Києва. У Києві він проживав вже з іншою сім`єю до 2021 року, коли був затриманий працівниками СБУ. В м. Довжанську він був у 2017 році протягом 3 місяців, військову службу не проходив, військової форми не мав», - йдеться у вироку з пояснень чоловіка.

Попри це, обвинувачений протягом квітня 2018 року неодноразово телефоном спілкувався з іншими учасниками терористичної організації «ЛНР», зокрема, зі старшиною роти Народної міліції «Луганської народної республіки».

Також у його соцмережах була наявна інформація, яка підтверджувала факт перебування його у штаті терористичної організації «ЛНР».

Так, розглянувши матеріали справи, суд визнав чоловіка винним та обрав йому покарання у виді 8 років позбавлення волі з конфіскацією усього особистого майна. Строк відбування покарання ухвалили рахувати з 30 червня 2021 року.  

Нагадаємо, у Львові засудили чоловіка за проросійські дописи у соцмережах. Сергій Стріжков активно поширював чужі та писав власні дописи у заборонених в Україні «Однокласниках» та у Facebook, де виправдовував російську агресію. Себе чоловік називає «русским по духу и мировоззрению». На щастя, однодумців у соцмережах він не знайшов та розповів, що «спілкувався сам з собою, як перед дзеркалом, бо це нікого не цікавило».

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності