• Головна
  • Новини Львова
  • «Відбудова починається вже зараз»: волонтер з Австралії допомагає облаштовувати прихисток для ВПО у Львові

«Відбудова починається вже зараз»: волонтер з Австралії допомагає облаштовувати прихисток для ВПО у Львові

«Відбудова починається вже зараз»: волонтер з Австралії допомагає облаштовувати прихисток для ВПО у Львові

У майбутньому волонтер хоче привезти в Україну свою родину

До Львова приїхав австралійський волонтер Майкл Рівс. Раніше австралієць ніколи не був в Україні, але тепер допомагає облаштовувати прихисток для переселенців. Також чоловік почав вивчати історію України й планує у майбутньому долучитися до більш масштабної повоєнної відбудови.

Про це пише «Суспільне».

Майкл Рівс – австралієць з Мельбурна. Наразі чоловік допомагає облаштовувати прихисток на базі закинутого приміщення, що раніше належало обласній медустанові.

«Перед тим, як сюди їхати, я не знав, чого очікувати. Але я знав, що реальна небезпека – це на Сході країни. Я подумав, що можу приїхати допомогти. Тому що будівництво, а також відбудова починається вже зараз», — каже австралієць.

Під час роботи чоловік розмірковує про війну та українців.

«Це виглядає як Україна. Фасад увесь розсипається, але під ним стіни та фундамент залишаються дуже міцними», — зазначив Майкл Рівс.

Водночас він наголошує, що у майбутньому хоче приїхати в Україну з родиною.

«Тут дуже цікаво і я хотів би побувати тут як турист. Тому що я ніколи не вивчав історію цього регіону раніше. І перед приїздом я почав цікавитися історією Львова. Це було захоплююче! Дуже і дуже цікаво! Це гарна культура і я би хотів згодом ще раз повернутися. Їжа смачна. І мій бос тут добре готує. Також я здивувався, наскільки були заповнені церкви у неділю на Великдень. Усе квітне. Але водночас тут холодно», — розповів австралієць.

Додамо, що облаштуванням шелтеру займається Благодійний фонд імені Бориса Возницького. Працівники й волонтери регулярно евакуйовують українців з прифронтових регіонів, розповідає керівниця проєкту Альбіна Брильянтова. Відтак, для переселенців вирішили переробити під житло стару будівлю.

«Всього 18 приміщень. З них одне виділено під кухню і під їдальню. Одне буде займати кімната адміністратора, який буде тут чергувати цілодобово. І 16 житлових кімнат. Вони є різні: менші, більші. Від трьох до максимум п’яти осіб. Всього плануємо вмістити до 70 людей одночасно», — розповіла Альбіна Брильянтова.

За її словами, відкрити прихисток планують приблизно за місяць.

Нагадаємо, Максиму з села Сопошин, що на Львівщині, лише два з половиною роки, а він уже допомагає у місцевому гуманітарному штабі. З перших днів повномасштабного вторгнення хлопчик разом з мамою та іншими волонтерами сортують гуманітарну допомогу.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності