Куди піти у Львові 22 та 23 квітня: афіша подій

Куди піти у Львові 22 та 23 квітня: афіша подій

Відомий український неокласичний композитор і піаніст Єгор Грушин приїде з концертом до Львова. За 10 років творчості він провів понад 400 концертів і випустив 8 альбомів. Також написав саундтреки до українських фільмів і телешоу.

Цими вихідними Львів щедрий на події. Відбудеться День Першої Пластової Присяги, благодійний аукціон «Сила мистецтва» та ярмарок молодіжного підприємництва. Окрім цього LVIV.MEDIA підібрало ще низку подій, які можуть зацікавити львів’ян та гостей міста.

День Першої Пластової Присяги

Пластова присяга сьогодні – це про пам’ять тих, хто тримає для нас небо. І обіцянка майбутнім покоління вибороти незалежність України.

Пластову спільноту запрошують на 111 День Першої Пластової Присяги 2023 від Пласту у Львові.

Десятки пластунів віддали своє життя за Україну, сотні служать у Силах оборони, а тисячі щоденно волонтерять і збирають кошти на потреби фронту. Слова Пластової присяги та Пластового обіту тепер уособлюють конкретних пластунів, чиїми іменами називатимуть майбутні курені.

Усіх охочих запрошують у Парк культури у Львові 22 квітня на 10:00.

Вистава «Тихо без слів»

Вистава «Тихо без слів» збудована на одному із найцікавіших жанрів української пісні — міський романс або шансон (від фр. сhanson — «пісня»).

Тканину вистави формують пісні та тексти Івана Франка, Лесі Українки, Тараса Шевченка на музику Богдана Весоловського, Анатолія Кос-Анатольського, Аркадія Філіпенка та інших композиторів — а також французький та польський шансон, який органічно вплетений в музичну культуру Львова.

Персонаж вистави — дівчина, яку ми можемо щодня зустріти в місті: на площі, в трамваї, в потязі... Вона все кудись іде, їде. Змінюються декорації життя. А місце її роду залишається незмінним в ній.

Одинокий його голос перемагає пустелю міста.

  • Ідея, режисура і сценографія: Сергій Ковалевич
  • Актриса: Марія Кміть

Вікова категорія: 16+

Квитки: 200 грн

Вистава відбудеться 22 квітня о 17:00 у театрі «Слово і голос» (м. Львів, вул. Городоцька, 38).

Благодійний аукціон «Сила мистецтва»

У Львівській національній філармонії відбудеться благодійний аукціон, покликаний зібрати кошти на підтримку Сил тероборони ЗСУ.

Аукціон під назвою «Сила мистецтва» організований у співпраці симфонічного оркестру «INSO-Lviv», галереї «Home of Arts Lviv» та Ветеран медіа.

Ціль аукціону ― 1 500 000 гривень.

Кошти з продажу квитків та придбаних лотів аукціону будуть скеровані на купівлю двох комплексів - (БпАК) «ВАЛК-1» (відомий як «Валькірія») для 103-ї окремої бригади Сил територіальної оборони ЗСУ.  

«Ми віримо, що разом з друзями нашого оркестру та усіма небайдужими людьми, які безупинно працюють на перемогу України в цій війні з імперією зла, ми справимось і зберемо необхідну суму.  Договір з виробником уже уклали, передоплату здійснили», - зазначили організатори.

В межах події учасники матимуть нагоду позмагатись за унікальні лоти українських митців під музичний супровід симфонічного оркестру «INSO-Lviv».

Ведучий аукціону - Антін Борковський, журналіст. 

Посилання на каталог із лотами тут

Аукціон розпочнеться 22 квітня о 18:00.

Ярмарок молодіжного підприємництва

23 квітня у Львові відбудеться перший Ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2023.

У ньому братимуть участь 40 учнівських міні компаній з 36 професійно-технічних закладів та профільних коледжів Львівської та Чернівецької області.

Придбати продукцію учнівських міні компаній можна безпосередньо у її виробників – учнів закладів профтехосвіти та профільних коледжів Львівщини та Буковини. На Ярмарку будуть представлені товари та послуги 6 категорій -  готові оригінальні страви та напої, прикраси та аксесуари, сувенірна продукція, корисні товари для дому та побуту, вироби з металу та послуги з хімічного аналізу води.

Відвідувачі Ярмарку, які цікавляться сувенірною продукцією зможуть придбати вишивані брелоки, парні блокноти та парні тематичні брелоки, екоблокноти з ароматизованими сторінками, карнавальні маски,  брошки, шеврони, чокери, кулони, гіпсові статуетки.

Поціновувачі корисних товарів для дому та побуту знайдуть для себе шопери ручної роботи, в’язані сумочки, міні сумочки з плюшу, декоративні діодні ліхтарики, хендмейд свічки, невеликі дерев’яні вироби, декор для дому з натуральних матеріалів, дерев’яні навчальні пазли.

Наноліхтарики FireFly, що працюють півроку без підзарядки, покупці зможуть купити безпосередньо у їх розробників – учнів Львівського вищого професійного училища комп’ютерних технологій та будівництва, які в межах програми «Компанія» від «Junior Achievement Ukrainе» створили свою міні-компанію Nanoled.

Також учасники Ярмарки Junior EXPO-2023 підготували для львів’ян та гостей міста 9 авторських майстер-класів. Зокрема, моделювання та дизайн одягу за мотивами мультфільму «Мавка», виготовлення декоративних свічок, розпис гіпсових фігурок, виготовлення еко-сумок,  бісероплетіння, декорування патріотичних блокнотів, створення прикрас-амулетів з натурального каменю, декорування та розпис імбирних пряників та хімічний аналіз води.

Ярмарок працюватиме у неділю, 23 квітня з 11.00 до 17.00 за адресою: Стрийський парк (м. Львів, вул. Уласа Самчука, 12). Вхід вільний.

Програма ярмарку тут.

Курс з малярства на склі. Гуцульська ікона 14+

Студія образотворчого мистецтва Плацу Хоткевича організовує курс із малярства на склі. Тематика — Гуцульська ікона.

Малярство на склі є одним із давніх українських промислів, що заснований на традиціях минулих віків.

Гуцули проживають у Карпатах та є нащадками найстародавнішого племені літописних уличів. Саме гуцульська ікона зазвичай малюється дзвінкою червоною барвою, що вирізняє її поміж інших.

На малярстві усіх чекає:

  • екскурс в історію про виникнення напрямку мистецтва;
  • вибір ескізу ікони із давньої гуцульської книги;
  • створення ікони на склі у форматі А4 олійними фарбами;
  • малювання традиційним способом - пером із тушшю;
  • допомога професійної художниці малярства на склі, а також керівниці нашої студії - Якубишин Галини.

Після завершення курсу кожен отримає готову картину, яку можна помістити у фоторамку, а також чудові емоції від процесу створення.

Вартість курсу на 2 заняття - 450 грн. Перше заняття розпочнеться 23 квітня о 14:00.

Фоторамка та усі матеріали включені у вартість.

Великодні гаївки у King Cross Leopolis

Колектив «Берегиня» знається на старовинних автентичних гаївках, зразковий вокальний ансамбль «Намисто» познайомить із традиційними веснянками, а веселі осучаснені гаївки для дітей від Ансамблю танцю «Явір» завершать весняне свято.

Під час гаївок відбудеться збір на допомогу підрозділу БРАВ ВМС ЗСУ на переобладнання машини під бойове багі для ППО.

Гаївки розпочнуться 23 квітня о 14:00.

Благодійний концерт «Твори добро – здійсни мрію про перемогу»

Концерт пройде за участі талантів Пустомитівської громади 23 квітня о 16:00 у ТРК Victoria Gardens.

Комедія «Вечеря з дурнем»

Неймовірно смішний та водночас ліричний сюжет про те, на які вчинки буває здатен чоловік заради справжнього кохання. Якщо звичайно він не «Дурень»…

Справжня французька комедія.

Вистава «Вечеря з дурнем» змусить вас посміятись і водночас задуматись. Тонкий гумор, яким пронизана вся вистава не залишить нікого байдужим, адже ця комедія має глибокий сенс і дуже цікаву сюжетну лінію.

Це вистава про людяність. Кому що сподобається: цинічні розумники або дурні з добрим серцем.

Музичний супровід - живий звук

Вистава розпочнеться 23 квітня о 18:00 у театрі «Воскресіння».

Концерт піаніста Єгора Грушина у Львові

Єгор Грушин – відомий український неокласичний композитор і піаніст. За 10 років творчості він провів понад 400 концертів і випустив 8 альбомів. Також написав саундтреки до українських фільмів і телешоу.

У його виконанні прозвучать твори всесвітньо відомих композиторів Людовіко Ейнауді та Яна Тірсена.

Людовіко Ейнауді – один із найбільш відомих неокласичних композиторів сучасності. Його музика надихає та захоплює людей у всьому світі. Ви могли чути його композиції й саундтреки до фільмів («1+1», «Самба», «Земля кочовиків», «Батько», «Шукач Води»).

Ян Тірсен – французький мультиінструменталіст, композитор-мінімаліст і диригент. Найбільшу популярність йому принесла музика для французького фільму «Амелі» у 2001 році. Французькі кінострічки «La Valse des Monstresа», «Rue des Cascades», «Le Phare», «Tout est calme», «Black Session», «L'Absente», а також німецький фільм «Гуд бай, Ленін!» також містять музику, написану Тірсеном.

«Запрошуємо всіх відпочити душею та насолодитися витонченими мелодіями із популярних фільмів, які знаходять відгук у кожному серці! А легка й чуттєва манера виконання виконавця залишать у пам'яті незабутні спогади про цей вечір», - анонсують організатори.

Концерт розпочнеться 23 квітня о 18:00 у Львівській національній філармонії.

Нагадаємо, афішу подій на 22 та 23 квітня на Львівщині можна прочитати тут.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності