• Головна
  • Новини Львова
  • Одягнути кросівки – мрія всього дитинства: у Львові медики допомогли хлопцю з синдромом короткої ноги

Одягнути кросівки – мрія всього дитинства: у Львові медики допомогли хлопцю з синдромом короткої ноги

Одягнути кросівки – мрія всього дитинства: у Львові медики допомогли хлопцю з синдромом короткої ноги

Попереду у Михайла ще 5 місяців лікування та реабілітації

Михайлові – 19 років й вісімнадцять з них хлопець страждає від синдрому короткої ноги. Його права кінцівка менша від лівої аж на 5 см. Виправити цей дефект взялися ортопеди-травматологи лікарні Святого Луки.

Про це повідомили у Першому медичному об’єднанні Львова.

Ріст ноги Михайла уповільнився коли йому було лише пів року. Якось мама помітила, що її маленький син почувається зле, але гадала, що то перші зубки. Проте згодом під час годування зауважила – права ніжка малюка нерухома і звисає, неначе паралізована. Відтак жінка одразу ж звернулась до невропатолога. Діагноз лікарів: поліомієліт.

«Того дня я ніколи не забуду, саме тоді почався наш шлях боротьби з недугою», - пригадує матір.

Сорок днів жінка з малюком провели в інфекційній лікарні. Після лікування з’ясувалося, що небезпечна інфекційна недуга встигла незворотно вразити нервову систему дитини, тож ріст правої ніжки сповільнився.

Наступні вісімнадцять років життя Михайло щодня страждав від дискомфорту, болю, і зрештою – комплексів. Аби компенсувати дефект, хлопець змушений був ходити з ортопедичною устілкою та у спеціальних високих чоботах. Про звичайні кросівки як в інших дітей чи, тим паче відкрите взуття, Михайло міг тільки мріяти. Водночас різниця у довжині ніг негативно впливала й на загальний стан здоров’я хлопця: біль у спині, перекос у тазі, атрофування м’язів.

Допомогти Михайлові жити повноцінно і без страждань взялись ортопеди-травматологи лікарні Святого Луки. На час звернення права нога пацієнта була вже на 5 см коротша від лівої. Лікарі виконали операцію з подовження кінцівки - остеотомію. А саме, розрізали кістку в двох місцях та встановили апарат Ілізарова. По мірі зростання ноги апарат подовжуватимуть, допоки не наростять потрібної довжини.

«Попереду у Михайла ще 5 місяців лікування та реабілітації. Однак перший омріяний  крок у кросівках він уже зробив!», - зауважили лікарі.

Нагадаємо, у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі успішно прооперували підлітка із пухлиною кісток тазу.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності