Львівські медики пришили хлопцеві пальці руки після травмування на роботі

Львівські медики пришили хлопцеві пальці руки після травмування на роботі

Приживлені пальці повністю функціонують.

21-річний Володимир працює вантажником у Яворів.Якось через травму на роботі він вже втратив безіменний палець. Тоді медики не змогли врятувати фалангу. На цей раз вже повторний інцидент трапився коли хлопець розвантажував машину з величезними брусами.

Про це пише видання Westnews.

Місцеві медики, коли побачили відсічені вказівний і середній пальці Володимира, одразу скерували його до Львова.

«Хлопцеві одразу зробили рентген та взялись за реплантацію пальців – 5 годин кропіткої роботи. Реплантація – це повторне приєднання мікрохірургічним способом відсіченої кінцівки або її частини. Складність проведення такої операції у випадку Володимира в тому, що його пальці були відчленовані на рівні згину. А чим далі фаланга від кисті, тим більше дрібних судин – товщиною всього з людську волосину – і тим важче її приживити. Це вдається менш ніж у половині подібних випадків», – розповідають у лікарні Святого Пантелеймона.

Пройшло три місяці від операції Володимира. Приживлені пальці повністю функціонують.

«Я дуже задоволений результатом. Вдома виконував реабілітаційні вправи за рекомендацією лікаря і вже відчуваю пальці», – каже Володимир. 

Попереду у нього ще одна операція з реконструкції сухожиль. Вона потрібна для покращення функцій згинання та розгинання кисті руки.

Як зазначають у лікарні, при травматичній втраті пальців велике значення має час надання медичної допомоги. Відрізані чи відірвані фаланги потрібно  якнайшвидше помістити в холодний контейнер. Але так, щоби не було прямого контакту з льодом. І доставити до лікарні, де виконують реконструктивні втручання, не менш ніж за 12 годин після ампутації.

Нагадаємо, львівські медики провели кожну четверту трансплантацію в Україні. Від початку 2023 року в Україні вже виконано 124 органні трансплантації, з них 35 — у Львові.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності