У Львові знесли незаконно збудований будинок

У Львові знесли незаконно збудований будинок

20 квітня незаконний самобуд демонтували працівники Шевченківського відділу виконавчої служби та міської інспекції ДАБК

На вулиці Уманській демонтували незаконний самобуд.

Про це йдеться на сторінці заступника міського голови Львова з містобудування Любомира Зубача.

«Численні перевірки міської інспекції ДАБК, приписи та штрафи за правопорушення у сфері містобудівної діяльності, та врешті суд, який постановив демонтувати самобуд. Так коротко можна описати історію незаконного будівництва на вул. Уманській, 4», - йдеться у повідомленні.

Ще у 2017 році кооператив «Престиж Умань» звернувся в Інспекцію з повідомленням про початок виконання підготовчих робіт на об’єкт: «Багатоквартирний житловий будинок на вул. Уманська, 4 у м. Львові». Фахівці Інспекції ДАБК перевірили правдивість даних, зазначених у повідомленні, виїхали на місце будівництва і виявили розпочаті будівельні роботи, які вели без дозвільного документа, який дає право на виконання таких робіт.

«Та керівництво кооперативу такі «нюанси» не стримали – будова стартувала», - пише Любомир Зубач.

Відтоді інспекція ДАБК неодноразово виїжджала на об’єкт. Було складено низку актів перевірок, які свідчили про те, що роботи тривають - робітники влаштували армовані палі та вже почали заливати фундамент.

Керівникові кооперативу було видано п’ять приписів про зупинення підготовчих та будівельних робіт, складено протоколи про правопорушення у сфері містобудівної діяльності, накладено штрафи.

«Усе це було проігноровано», - йдеться у повідомленні.

Любомир Зубач зазначає, що Інспекція ДАБК подала позовну заяву про знесення самочинно збудованого об’єкта. Відтак, рішенням Львівського окружного адміністративного суду кооператив «Престиж Умань» зобов’язали власноруч розібрати самочинно збудований об’єкт. Оскільки у певний термін він цього не зробив, у четвер, 20 квітня незаконний самобуд демонтували працівники Шевченківського відділу виконавчої служби та міської інспекції ДАБК.

Нагадаємо, у Львові знесли самобуд УПЦ МП.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності