• Головна
  • Новини Львова
  • Викрадення доньки військового: суд зобов’язав львівських поліцейських відкрити справу

Викрадення доньки військового: суд зобов’язав львівських поліцейських відкрити справу

насилля
Фото: pexels

Чоловік звернуся до поліції, однак вони не внесли відомості до ЄРДР

Шевченківський районний суд зобов’язав львівських правоохоронців внести відомості про кримінальне правопорушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань на вимогу батька, який заявив, що його доньку викрали.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів справи №466/3528/23.

Встановлено, що чоловік на початку квітня звернувся до львівського райвідділку поліції №1 та повідомив, що 4 квітня невідома жінка, яка представилася інспектором соціальних служб, викрала в Одесі його доньку та протиправно розмістила у закритий режимний медичний заклад.

Заява чоловіка була зареєстрована у журналі єдиного обліку поліції, однак відомості про вчинення кримінального правопорушення, які викладені в його заяві про викрадення малолітньої доньки до ЄРДР не внесені.

Також зазначається, що чоловік є військовослужбовцем ЗСУ, на цей час тимчасово перебуває у зв’язку з військовою службою у Львові  та позбавлений можливості поїхати в Одесу, щоб з’ясувати обставини вчинення незаконних дій стосовно малолітньої доньки.

Так, суд постановив визнати протиправним бездіяльність посадових осіб відділу поліції №1 Львівського районного управління поліції №1 ГУ НП у Львівській області щодо невнесення відомостей про кримінальне правопорушення до ЄРДР та зобов’язав уповноважену особу внести відомості і розпочати досудове розслідування.

Нагадаємо, у Львові поліцейський вимагав 3 тис. доларів хабаря у батька фігурнта кримінального провадження. Поліцейський вимагав та отримав гроші за не притягнення особи до кримінальної відповідальності та закриття кримінального провадження.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності