У Львові продавчиня заплатить штраф за невиданий покупцю чек

РРО
Фото: Freepik

У суді жінка свою вину визнала

Сихівський районний суд м. Львова покарав продавчиню штрафом, за те що та продала покупцю сигарети та не видала чек.

Про це LVIV.MEDIA дізналося з матеріалів справи №464/1332/23.

Встановлено, що жінка, працюючи продавцем у магазині на вул. Вуглецька, 11-А у Львові, продала покупцю товар, однак не провела продаж через РРО та не видала розрахункового документа особі, яка купувала товар.

У суді вона свою вину у вчинені адміністративного правопорушення визнала повністю. Так, суд визнав жінку винною у порушені порядку проведення розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг. Вона повинна заплатити 51 гривню штрафу та 536 гривень судового збору у дохід держави.

Якщо жінка не сплатить штраф протягом 15-ти днів, з неї стягнуть подвійний розмір штрафу.

Варто зазначити, як раніше пояснювали у ДПС, за продаж підакцизної продукції без видачі фіскального чеку зафіксованого вперше, застосовувається штраф у розмірі 100% від вартості чеку, за наступні порушення – 150%.

Окрім того, продавці повинні забезпечити покупцеві можливість розрахуватись за придбаний товар через банківський термінал. Відтак, якщо магазин розташований у населеному пункті чисельністю понад 25 тис. осіб, за відмову у безготівкому розрахунку загрожує штраф від 1,7 тис. грн до 3,4 тис. грн при першому порушенні, та від 8,5 тис. грн до 17 тис. грн при повторному.

Нагадаємо, в Одесі піймали львів’янина, який впродовж кількох днів встиг обдурити на гроші чотирнадцятьох місцевих жителів. Відомо, що чоловік розмістив в інтернеті оголошення, у якому по 3 тисячі гривень продавав повербанки та просив у людей за них передоплату. Звичайно, після отриманих коштів продавець зникав.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності