• Головна
  • Новини Львова
  • Будівництво, полігони та медицина: які сфери на думку жителів Львівщини найбільш перспективні — дослідження

Будівництво, полігони та медицина: які сфери на думку жителів Львівщини найбільш перспективні — дослідження

Двоє чоловіків тиснуть одне одному руки

54% жителів агломерації вважають, що від цього виграє і місто й область

У Львівській агломерації ідею співпраці Львова та сусідніх громад підтримує 88% жителів. В області показник становить 86%, а безпосередньо у Львівській громаді — 89%.

Про це свідчить соціологічне дослідження Київського міжнародного інституту соціології.

Найперспективнішими сферами для співпраці жителі області вважають будівництво доріг, сміттєпереробні заводи чи полігони, розвиток мережі медичних закладів, культур та торгівлю.

Понад 70% жителів області або вже користуються або хотіли б користуватися медичними послугами у Львові, тому ця сфера є пріоритетною. Також там зацікавлені у культурних послугах (60%) та у торгівлі непродовольчими товарами (55%).

Водночас відносно найменший інтерес до освіти (32%), підприємництва (15%) та до соціальної сфери (14%).

Довідка:

Львівська агломерація — Найбільша на заході України агломерація із населенням понад 1 млн осіб До неї входять: Львів (центр агломерації), Винники, Дубляни, Пустомити, Жовква, Городок, Новояворівськ, Кам'янка-Бузька, Миколаїв, Брюховичі, Рудне, Куликів, Запитів, Новий Яричів, Івано-Франкове, Щирець, Великий Любінь та інші поселення у Пустомитівському, Городоцькому, Яворівському, Жовківському та Кам'янка-Бузькому районах.

Дослідження провів Київський міжнародний інститут соціології у лютому-березні 2023 року на замовлення Програми Ради Європи «Посилення доброго демократичного врядування і стійкості в Україні». Загалом було опитано 3016 респондентів і респонденток, з них 752 – у Львові, 2264 в громадах в 30 кілометровій зоні навколо Львова.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності