Мешканці Великого Львова: скільки людей себе так називає — дослідження

Ратуша у Львові
Фото: LVIV.MEDIA

За останні два роки цей показник зріс майже на 30%

85% жителів Львівської агломерації вважають себе жителями Великого Львова. Водночас цей показник зріс і серед мешканців Львівської громади. У 2021 році він становив 66%, а у 2023 вже 89%.

Про це свідчать дані соціологічного дослідження Київського міжнародного інституту соціології.

У Львівській агломерації число тих, хто вважає себе мешканцем саме територіальної громади теж збільшилося. У Львові за два роки цей показник зріс на 18%, а в області — на 15%.

З 2021 до 2023 року у Львівській агломерації стало більше тих, хто ідентифікує себе як мешканець/мешканка саме об’єднаної територіальної громади. У Львівській громаді показник зріс з 71% до 89%, у сусідніх — із 77% до 92%.

Довідка:

Львівська агломерація — найбільша на заході Україні агломерація із населенням понад 1 млн осіб. До неї входять: Львів (центр агломерації), Винники, Дубляни, Пустомити, Жовква, Городок, Новояворівськ, Кам'янка-Бузька, Миколаїв, Брюховичі, Рудне, Куликів, Запитів, Новий Яричів, Івано-Франкове, Щирець, Великий Любінь та інші поселення у Пустомитівському, Городоцькому, Яворівському, Жовківському та Кам'янка-Бузькому районах.

Дослідження провів Київський міжнародний інститут соціології у лютому-березні 2023 року на замовлення Програми Ради Європи «Посилення доброго демократичного врядування і стійкості в Україні». Загалом було опитано 3016 респондентів і респонденток, з них 752 – у Львові, 2264 в громадах в 30 кілометровій зоні навколо Львова.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності