• Головна
  • Новини Львова
  • У Львові посадили за ґрати зловмисників, які побили та пограбували неповнолітнього

У Львові посадили за ґрати зловмисників, які побили та пограбували неповнолітнього

Арешт
Фото: pexels

Внаслідок побиття хлопець отримав струс головного мозку

У Львові посадили за ґрати двох зловмисників, які побили та пограбували неповнолітнього хлопця біля палацу культури ім. Гната Хоткевича.

Про це LVIV.MEDIA стало відомо з матеріалів справи №466/6134/17.

Інцидент стався ще у квітня 2017 року, однак вирок суд виніс лише через шість років. За попередньою змовою двоє зловмисників, перебуваючи на зупинці залізничного транспорту поряд із палацом культури ім. Гната Хоткевича, напали на хлопця, побили його та обікрали.

У судовому засіданні потерпілий хлопець розповів, що у день інциденту прийшов на залізничну станцію, де він часто гуляв. Пройшовши повз компанію молодих людей він побачив одного з обвинувачених, який за три дні до події у цьому ж місці підходив до нього, критикував зачіску та казав підстригтись, адже йому не подобається довге волосся.

Прийшовши на станцію, до хлопця підійшов один зі зловмисників та запитався, чому він не підстригся. Після того, як потерпілий промовчав на зауваження, обвинувачений зняв з шиї потерпілого навушники та сказав, що ця річ тепер його та почав бити руками по обличчю.

«Після цих ударів потерпілий залишався стояти на ногах, проте підійшов ще другий обвинувачений і сильно штовхнув його, внаслідок чого потерпілий впав на землю. Після цього обвинувачені разом почали завдавати удари ногами по тілу, не даючи піднятись на ноги», - йдеться у судовому вироку.

Після того, як хлопець лежав на землі, нападники забрали у нього гаманець та мобільний телефон. Коли зловмисники пішли, хлопець встав та пішов на зупинку. До нього підійшла невідома жінка, яка зателефонувала його матері та викликала поліцію та швидку медичну допомогу.

Обвинувачені у суді пояснили, що відпочивали у компанії на зупинці неподалік колії біля палацу культури ім. Гната Хоткевича. До них підійшов потерпілий та попросив закурити, на що зловмисник попросив навушники, аби послухати музику. Зазначив, що не пам’ятає, як зав’язався конфлікт, однак зазначив, що бійки не було.

Внаслідок ударів потерпілий отримав струс головного мозку, садно скроневої ділянки голови та множинні садна.

Так, Шевченківський районний суд м. Львова визнав чоловіків винними у розбої, вчиненому за попередньою змовою групою осіб. Одному зі зловмисників призначили покарання у виді 7 років 6 місяців із конфіскацією майна.

При призначенні покарання іншому зловмиснику, суд врахував, що чоловік був раніше судимий та приєднав невідбуту частину покарання. Так, йому призначили позбавлення волі на 8 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на Львівщині чоловік побив електромонтера НГВУ «Бориславнафтогаз» ПАТ «Укрнафта», за те що останній проникнув на його територію та малював цифри на стовпі. За побиття зловмисник заплатить 680 грн штрафу.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності