Місце душевного спокою: у Львові відкрили мусульманську мечеть

Місце душевного спокою: у Львові відкрили мусульманську мечеть

Відкриття центру відбулося в дуже особливий період, а саме початок священного місяця посту Рамадан

У Львові наприкінці березня відкрили Ісламський релігійно-культурний центр. Основне місце тут мечеть, яка розділена на два простори: один для жінок, інший – для чоловіків. У цьому приміщенні п’ять разів на день мусульмани зможуть молитись.

Журналістка LVIV.MEDIA відвідала Ісламський релігійно-культурний центр й продемонструвала особливості цього місця.

Ісламський релігійно-культурний центр відкрили на вул. Щирецькій, 36 на території ТВК «Південний». Це вже четвертий у місті такий осередок, але він єдиний, який має мечеть з мінаретом.

Так, в чоловічій частині мечеті по центру знаходить міхраб, священна ніша з аркою, та мінбар – місце з якої імам, тобто голова мусульманської общини, вимовляє проповідь.

Велика частина кримських татар були змушені покинути рідні домівки ще після анексії Криму у 2014 році. Тоді, вони виходили на мітинги та виступали проти російської влади. Однак, ті, хто лишилися там, протягом усіх цих років потерпали від знущань.

Відкриття центру відбулося в дуже особливий період, а саме початок священного місяця посту Рамадан, який для мусульман символізує духовне вдосконалення та милосердя. У цей період мусульмани мають поїсти до сходу сонця, згодом взяти піст на увесь світловий день, і лише після заходу сонця вони можуть знову вживати їжу. 

Центр уособлює чистий простір в якому можна звернутися до Бога. Варто зазначити, що двері тут відкриті для представників будь-яких релігій. Єдиною вимогою до вірян є повне очищення думок і тіла.

Керівники Ісламського релігійно-культурного центру, зазначають, що згодом окрім молитов тут будуть влаштовувати та культурні заходи для дітей: навчати кримськотатарських традицій, вчити релігію та Коран.

Нагадаємо, у Львові у Свято-Георгіївському кафедральному соборі провели службу священники ПЦУ.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності