У Львові відкрили мечеть

У Львові відкрили мечеть

У цьому приміщенні п’ять разів на день мусульмани зможуть молитись.

Сьогодні, 24 березня, у Львові відкрили Ісламський релігійно-культурний центр. Основне місце тут мечеть, яка розділена на два простори: один для жінок, інший – для чоловіків.  

Про це пишуть на сторінці Львівської обласної ради.

У цьому приміщенні п’ять разів на день мусульмани зможуть молитись. 

За словами представників кримськотатарської спільноти, відвідати центр зможе кожен.

«Тут можна прийти на молитву та духовне слово, для спілкування, зустрічей, заходів для дітей», - йдеться у повідомленні.

«Кримські татари, які проживають у Львові дуже радіють, що відкрилось таке особливе місце. Місце молитви, яка зараз дуже потрібна нам усім: комусь в окопі, комусь в окупації, комусь у російських тюрмах.

Ми відкриті до діалогу з представниками різних національностей та конфесій, адже Україна багатонаціональна та багатоконфесійна держава. Запрошуємо відвідати наш центр і об’єднуватися заради перемоги добра над злом», - зазначив Ельвін Кадиров, керівник Координаційного центру Меджлісу з гуманітарних питань.

Окрім цього центру, у Львові є ще три таких культурних осередки. 

Ісламський релігійно-культурний центр відкрили на вул. Щирецькій, 36 на території ТВК «Південний». Це вже четвертий у місті такий осередок, але він єдиний, який має мечеть з мінаретом.

Нагадаємо, у Львові на місці московської церкви з’явиться православний собор. Депутати міської ради погодили будівництво нової православної церкви у Львові на місті самобудови московського патріархату.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності