У Садового пообіцяли забрати мул з «Піскових озер»: коли це станеться

У Садового пообіцяли забрати мул з «Піскових озер»: коли це станеться

За результатами отриманих комерційних пропозицій буде сформовано орієнтовну вартість послуг та оголошено тендер

Нещодавно львів’яни поскаржилися на жахливий стан «Піскових озер». Реконструкція парку затягнулась на майже як рік, однак з часом стан ділянки лиш погіршується. Водночас у міськраді пояснили, коли і в який спосіб завершать роботи з покращення стану водойм у Львові.

Про це повідомили в управлінні екології та природних ресурсів Львівської міської ради.

«Під час виїзної наради обговорили шляхи вирішення важливого питання завершення робіт з покращення стану водойм, зокрема, вивозу намулу, який добуто з озер», - йдеться у повідомленні.

Відтак, за результатами проведеної зустрічі окреслено план дій:

  • управління екології доопрацює технічне завдання для вивезення намулу (з урахуванням влаштування технічного заїзду) та його транспортування до мулових полів ЛМКП «Львівводоканал» (на вул. Пластова);
  • очікуються комерційні пропозиції підрядних організацій, які можуть забезпечити надання якісних послуг з вивезення намулу.

Натомість за результатами отриманих комерційних пропозицій буде сформовано орієнтовну вартість послуг та оголошено тендер з визначення виконавця послуг з вивезення намулу, який відбудеться в електронній системі публічних закупівель Prozorro.

«Після оголошення переможця з ним буде укладено угоду та розпочнеться вивезення намулу», - зауважили в управлінні.

Водночас після вивезення намулу буде відновлено благоустрій, зокрема, йдеться про поточний ремонт доріжок та відновлення газону.

Щодо термінів виконання, то вивіз намулу планують провести у другій половині травня та влітку, адже він повинен просохнути, бо у надто вологому стані немає можливості його завантажити та транспортувати до мулових полів.

Тоді як у суботу, 8 квітня, відбудеться загальноміська толока, і підрядник, що виконував роботи з очистки озер від намулу, буде очищати плесо від рослинних залишків (очерету) та прибере мул під містком.

Нагадаємо, протягом 2023 року у Львові відбудуться ремонти та реконструкції у восьми парках міста. Загалом з бюджету на це витратять трохи більш як 21,5 млн грн.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності