• Головна
  • Новини Львова
  • Реконструкція Піскових озер у Львові перетворилася на екологічну катастрофу: там гниють купи сміття

Реконструкція Піскових озер у Львові перетворилася на екологічну катастрофу: там гниють купи сміття

Реконструкція Піскових озер у Львові перетворилася на екологічну катастрофу: там гниють купи сміття

Водночас користувачі занепокоєні подальшою долею території озера

Львів’яни скаржаться на жахливий стан Піскових озер. Його реконструкція затягнулась на майже як рік, однак з часом стан ділянки лиш погіршується.

Відповідне звернення з’явилось на сторінці «Гаряча лінія міста Львова» у Facebook.

За словами авторки допису, роботи з розчищення Піскових озер (вул. Ген.Чупринки, 134) розпочалися ще літом минулого року. Тоді працівники спустили воду, повикопували частину мулу з одного з озер, однак його просто залишили збоку. Друге ж озеро перетворили на звалище. Зрізаний очерет нікуди не вивезли й залишили в озері.

«Єдиний нещасний екскаватор, що там працював, зник ще в листопаді. Сьогодні ця реконструкція перетворилася в екологічну катастрофу, сміття гниє та смердить, узбережжя знищене, дикі качки покинули озера. Не здивуюсь, якщо унікальний заповідник завтра перетвориться в велике будівництво чергової багатоповерхової потвори», — зазначила авторка звернення.

Про сумнівну долю Піскових озер висловитися і користувачі в коментарях. Вони зазначають, що кожною чисткою озеро звужується. Це можу вказувати на те, що місце готують для чогось іншого.

Львів’яни просять дізнатися, коли влада планує оновити роботи на Піскових озерах і які терміни її закінчення. Водночас адміністрація спільноти «Гаряча лінія міста Львова» скерували звернення в РА Франківський район.

Нагадаємо, мешканка Брюховичів скаржиться на «озеро» посеред дороги. Там вже не перший рік на дорозі на вулиці Ясна на виїзді на вулицю Львівську утворюється велетенська калюжа.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності