• Головна
  • Новини Львова
  • Створив спільноту «Львівська народна республіка»: у Львові судитимуть прихильника «руського миру»

Створив спільноту «Львівська народна республіка»: у Львові судитимуть прихильника «руського миру»

Створив спільноту «Львівська народна республіка»: у Львові судитимуть прихильника «руського миру»

Чоловік зазначав, що Україна повинна зникнути із політичної карти світу

Прокурори скерували до суду обвинувальний акт стосовно громадянина України, який створив у соцмережах спільноту «Львівська народна республіка».

Про це повідомили у прокуратурі Львівщини.

Слідство встановило, що львів’янин у забороненій соцмережі публікував заклики до насильницької зміни та повалення конституційного ладу і до захоплення державної влади. Зокрема, зазначав, що Україна повинна зникнути із політичної карти світу. 

Крім того, на замовлення країни агресора, він здійснював адміністрування забороненого вебсайту «ВосходИнфо», пов’язаного із лідером так званої «ДНР».

«На ньому він постив статті та інтерв’ю із проросійськими пропагандистками наративами, закликами до ведення агресивної війни», - йдеться у повідомленні.

Відтак прихильника «руського миру» судитимуть за фактами дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, державної зради, пропаганди війни та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України.

Наразі обвинувачений знаходиться під вартою.

Нагадаємо, нещодавно Жидачівський районний суд Львівської області виніс вирок жінці, яка підтримувала та виправдовувала війну Росії проти України.

Новини Львова

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності