• Головна
  • Новини Львівщини
  • Прославляла росіян та гнобила українців: жителька Самбірщини отримала 5 років тюрми за пости у соцмережах

Прославляла росіян та гнобила українців: жителька Самбірщини отримала 5 років тюрми за пости у соцмережах

З березня по червень 2022 року засуджена на своїй особистій сторінці у забороненій соціальній мережі «Однокласники» принижувала честь та гідність українців

Суд позбавив волі на 5 років жительку Самбірщини, яка підтримувала збройну агресію Росії проти України.

Про це повідомили у прокуратурі Львівщини.

Прокурори у суді довели, що з березня по червень 2022 року засуджена на своїй особистій сторінці у забороненій соціальній мережі «Однокласники» розповсюджувала дописи, у яких виправдовувала та визнавала правомірною збройну агресію РФ.

«Окрім цього, вона поширювала дописи в яких прославляла осіб, що беруть участь та сприяють збройному вторгненню на суверенну територію України. Зокрема, возвеличувала армію, вихваляла військових збройних сил РФ зі словами: «Ви наша гордість», «Наші захисники», «боги війни», «Поклон вам», «Перемога буде зa нами» тощо», - йдеться у повідомленні.

Також жінка поширювала образливі висловлювання, які принижують національну честь та гідність української нації, її державність та суверенітет.

Відтак суд визнав жительку Самбірщини винною у виправдовуванні, визнанні правомірною та запереченні збройної агресії російської федерації, глорифікації таких осіб, порушення рівноправності громадян та  пропаганду війни (ч.ч. 2, 3 ст. 436-2, ч. 1 ст. 161, ст. 436 КК України). Їй призначено покарання – 5 років позбавлення волі.

Нагадаємо, нещодавно Жидачівський районний суд Львівської області виніс вирок жінці, яка підтримувала та виправдовувала війну Росії проти України.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності