У Львові на території заповідника утворилося сміттєзвалище

У Львові на території заповідника утворилося сміттєзвалище

«Торфовище Білогорща» – ландшафтний заказник, розташований у Залізничному районі Львова.

На «Торфовищі Білогорща» у Львові, що є природоохоронною територією, безладна дорога, засмічені узбіччя, локальні сміттєзвалища різних розмірів, де можна побачити побутове і будівельне сміття, пластик, шини.

Про це повідомили у Державній екологічній інспекції у Львівській області. 

За даними служби, за останні 15 років кілька наукових досліджень зафіксували тут червонокнижні, або захищені різними конвенціями, рослини та види тварин. Крім того, через територію заказника проходить Головний європейський вододіл.

«У світі такі території охороняються найдужче, бо запаси прісної води катастрофічно зникають. Що ж бачимо у нас? Одразу після спеціального знаку при в’їзді на територію природоохоронного об’єкта – безладна дорога, засмічені узбіччя, локальні сміттєзвалища різних розмірів, де можна побачити побутове і будівельне сміття, пластик, шини. Складається враження, що це полігон відходів, а не заповідна територія», – йдеться у повідомленні.

Державна екологічна інспекція ініціюватиме виїзд на територію заповідника правоохоронних органів для встановлення порушників та обговорення питань виконання зобов’язань щодо забезпечення режиму охорони та збереження ландшафтного заказника.

Нагадаємо, що Державна екологічна інспекція у Львівській області виявила на території Яворівської громади, що на Львівщині, локальні звалища відходів на узбіччях доріг, у лісових насадженнях, в придорожніх канавах.

Довідково:

«Торфовище Білогорща» – ландшафтний заказник, розташований  у Залізничному районі Львова, при північних околицях мікрорайонів Білогорща і Левандівка, на землях Львівської міської ради та (частково) Зимноводівської сільської ради. Площа 92 га. Природній об’єкт, створений з метою збереження унікальних торфово-болотних природних комплексів у верхів'ях Білогірського потоку (права притока річки Зимна Вода) з найглибшим у регіоні заляганням покладів торфу. Водно-болотні угіддя підпадають під охорону також Рамсарської конвенції. Торфовище було пам’яткою природи ще у 1937 році.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності