Львів 8 березня попрощається з двома загиблими Героями

Львів 8 березня попрощається з двома загиблими Героями

Львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань

У середу, 8 березня, Львів попрощається ще з двома Героями. Микола Гальц та Сергій Гальцов загинули, захищаючи Україну від російських окупантів.

Про це повідомили у Львівській міській раді.

Чин похорону розпочнеться об 11-й годині у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла (вул. Театральна, 11), а об 11:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають Героїв на Личаківському кладовищі.

Маршрут похоронної процесії: Гарнізонний храм свв. апп. Петра і Павла УГКЦ (вул. Театральна, 11) – пл. Катедральна – пл. Ринок (міська церемонія прощання) – вул. Руська – вул. Підвальна – вул. Володимира Винниченка – пл. Соборна – вул. Пекарська – вул. Шімзерів – вул. Мечникова – Личаківський цвинтар.

Львів’ян та гостей міста закликають долучитись до міської церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів та святкувань.

Біографічні довідки Героїв

Cергій Гальцов (02.01.1985-17.02.2023) Харків’янин.

Навчався у Комунальному закладі «Харківський ліцей №144 Харківської міської ради», де протягом 2001-2003 років опановував професію столяра. Після завершення навчання проходив військову службу у лавах прикордонників на Львівщині, де отримав травму та був комісований. Згодом здобував освіту у Харківському автотранспортному фаховому коледжі. У мирний час був менеджером з продажу у мережах магазинів «Ельдорадо» та «Комфі». Також протягом певного періоду працював у Республіці Польща та Чеській Республіці.

З початком повномасштабного вторгнення РФ брав участь в організації місцевої територіальної оборони, однак через активні бойові дії родина Сергія Гальцова переїхала до Львова, де він мріяв оселитися після перемоги.

Попри отриману травму, добровольцем став на захист Батьківщини до лав Донецького прикордонного загону Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України та боровся із окупантами на східному напрямку. Був оператором ІПС 2-ї категорії 3-го протитанкового відділення прикордонної комендатури швидкого реагування №1. Героїчно загинув під час виконання бойового завдання.

У Сергія Гальцова залишилися мама, сестра, брат, дружина, тітка, двоюрідна сестра з чоловіком та двоюрідний брат.

Микола Гальц (06.07.1977-28.02.2023) Львів’янин.

Навчався у Середній загальноосвітній школі І-III ступенів №50 міста Львова. Здобував вищу освіту у Національному університеті «Львівська політехніка». Закінчив військову кафедру при університеті. Після завершення навчання започаткував власну справу – протягом 20 років займався виробництвом та дизайном корпусних меблів. Роботи Миколи Гальца прикрашають помешкання багатьох львів’ян.

З початком повномасштабного вторгнення Росії став на захист Батьківщини від окупантів. Боронив територіальну цілісність та незалежність держави у лавах 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Виконував бойові завдання на східному напрямку.

У Миколи Гальца залишилися мама, дружина, син та донька.

Нагадаємо, в мережі з’явилось відео, де російські окупанти розстріляли беззбройного українського військового, який вигукнув «Слава Україні». Так, у пресслужбі 30-ї окремої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького назвали ім’я військовослужбовця, якого вбили росіяни. Як зазначається це Тимофій Миколайович Шадура.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності