За рік ціни на нові квартири у Львові зросли на понад 80%

квартири, новобудови
Фото: Freepik

Найбільше зросла вартість житла бізнес-класу

За рік середня вартість квадратного метра у Львові зросла на 82,7% до 45,7 тис. гривень. Найбільше ціни зросли у червні-вересні.

Про це йдеться у дослідженні компанії M4U.

На сьогодні в Україні роботи продовжуються на понад 70% будівельних майданчиків у Львові, Києві та Одесі. У Львові середня вартість квадратного метра від початку повномасштабного вторгнення зросла до 45,7 тис. грн. У Києві ціна на нові квартири у середньому зросла на 36,1% до 61,2 тис. грн за квадратний метр.

Більшість новобудов у продажі представлені у ціновому діапазоні від 24 до 34 тис. грн, найбільше пропозицій житла комфорт-класу. Найбільше за рік зросла вартість квадратного метра у житлі бізнес-класу – на 109%. Тим часом житло економклас зросло у ціні на 66,7%, комфорт-класу – 60,3%, еліт-класу – 58,7%.

Найбільше новобудов у продажі пропонують у Шевченківському районі – 35 житлових комплексів та у Сихівському районі – 32 житлових комплекси. Зазначається, що в обох районах переважають об’єкти комфорт- та бізнес-класу.

Нагадаємо, Львів став другим містом в Україні за вартістю житла після Києва. Зокрема, до трійки лідерів міст із найдорожчим житлом входять Київ, Львів та Одеса. Так, придбати однокімнатну квартиру з ремонтом у Львові можна у середньому за 2,1 млн грн. У Києві така квартира обійдеться в середньому за 3,2 млн грн. В Одесі однокімнатна квартира з ремонтом коштуватиме в середньому 1,7 млн гривень.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності