У Львові вшанували кримчан до річниці спротиву російській окупації

Прапор кримських татар

У цей день у 2014 році кримські татари та українські активісти мітингували в Сімферополі на підтримку територіальної цілісності України

До річниці Дня кримського спротиву рoсійській окупації перед Львівською ОВА урочисто підняли прапор кримських татар.

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Сьогодні в Україні відзначають 9 річницю спротиву російській окупації в Криму. Відомо, що у цей день, 26 лютого, у 2014 році кримські татари та українські активісти мітингували в Сімферополі на підтримку територіальної цілісності України. Тоді під стінами Верховної Ради АР Крим відбулося одразу 2 акції: проукраїнський та проросійський мітинги. На наступний день озброєні російські спецпризначенці захопили будівлі Верховної Ради та Ради міністрів у Сімферополі.

«Пам'ятаємо, як наші кримчани чинили спротив агресору, заявляли усьому світу про цілісність України. Знаємо, як важко їм у тимчасовій окупації, про загрози, переслідування, дискримінацію. Ми – з вами. Уся велика українська родина знову об'єднається. Прапор, який сьогодні підняли перед Львівською ОВА, також про це голосно свідчить», — наголосив Максим Козицький.

Зазначимо, що спротив в окупованому Криму триває і досі. Навіть попри окупацію все ж знаходять сміливці, які всіляко демонструють свою позицію проти війни в Україні.

Додамо, нещодавно ми відзначали День Автономної Республіки Крим. LVIV.MEDIA підготувало матеріал про те, як кримчани проводили референдум про відновлення автономії.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності