• Головна
  • Новини Львова
  • Шиють військову форму та спорядження: у Львові об’єдналися кілька релокованих підприємств

Шиють військову форму та спорядження: у Львові об’єдналися кілька релокованих підприємств

Шиють військову форму та спорядження: у Львові об’єдналися кілька релокованих підприємств

15 організацій переїхали до Львова та почали займатись корисною для українців справою

У Львові підприємці, які виїхали з Краматорська, Покровська, Маріуполя та інших міст об’єдналися та разом шиють військову форму та взуття для бійців. На виробництвах працюють як переселенці, так і львів’яни.

Про це пише «Суспільне».

Концерн «Укрвійськторг» створив львівський підприємець Руслан Бельтюков, який до повномасштабного вторгнення співпрацював з підприємствами зі східних областей. Частина з них торік релокувалася до Львова. Зараз на виробництві виготовляють декілька марок військового одягу та взуття для чоловіків та жінок.

«Це 15 організацій, які переїхали і співпрацюють разом. Якщо дивитися з точки зору працівників, то в нас загалом вже штат близько 100 людей. З них десь відсотків 80 – це ВПО. Труднощів було дуже багато. Практично всі компанії, які релокувалися, вони не перевезли своїх працівників зовсім. Ми набирали, навчали працівників тут», — зазначив гендиректор концерну Руслан Бультюков.

«Раніше військовий одяг зовсім не шила, ми шили медичний спецодяг. Зараз шиємо куртки з тканини softshell для військових, демісезонні куртки. Тільки куртки закінчуємо – починаємо шити штани. Потім буде літня форма», — каже керівниця швейного виробництва Алла Внукова, яка переїхала з Краматорська.

На виробництві як місцеві, так і вимушені переселенці, зокрема Тетяна. Раніше вона була консультанткою у колцентрі, втім зараз опановує нову для себе професію.

«Ніколи не думала, що буду займатись шиттям. Але це була як дитяча мрія. І коли переїжджаєш та починаєш щось з чистого аркуша, відповідно, думаєш, у якій сфері можеш себе віднайти, чим можеш займатись ще. Була можливість перекваліфікуватись», — розповіла Тетяна.

Водночас виготовлена продукція реалізовується у власній мережі крамниць, де також працюють вимушені переселенці. До прикладу, продавець Антон Михальчук, який виїхав з окупованої Нової Каховки.

«Купити можна майже весь асортимент – від шкарпеток до шапок. Тобто, вдягнутися можна повністю: що на зиму, що на літу. Берці, штани, футболки, кофти флісові, куртки, бушлати, шапки різні: флісові, в’язані, утеплені і тонкі неутеплені», — розповідає консультант, додавши, що у магазині можна придбати не лише одяг і взуття, а й ремені, наколінники, рюкзаки тощо.

Нагадаємо, у 2022 році на Львівщину релокували понад 250 підприємств та створили майже 15 тисяч ФОП.

Пов’язані публікації

Останні новини
Переглядаючи сайт LVIV.MEDIA ви погоджуєтеся з нашою Політикою конфіденційності